Foto: DELFI
Latvijas vīriešu volejbola izlase otrdien agri no rīta sāka savu ceļu uz izbraukuma spēli Eiropas sudraba līgā pret Kosovu, bet jau dienas vidū Prištinā aizvadīja iesildīšanās treniņu.

Latvijas volejbolistiem Prištinā būs jau ceturtā spēle Eiropas sudraba līgā. Latvijas un Kosovas volejbola izlašu spēle Prištinā trešdien, 30. maijā, sāksies diezgan agri pēc vietējā laika – jau pulksten 17:00 (18:00 pēc Latvijas laika). Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju un Kosovas Volejbola federāciju ir plānojis šīs spēles video tiešraidi.

Jaunā galvenā trenera Avo Kēla otrais izbraukums Latvijas izlasei sākās ap 5 no rīta, satiekoties Rīgas lidostā. Pēc raitas pārsēšanās Vīnes lidostā jau dienas vidū Latvijas izlase ieradās vienā no jaunākajām Eiropas valstīm Kosovā, kas šogad svin 10 gadus kopš neatkarības pasludināšanas no Serbijas. Lai gan pati spēle notiks Kosovas galvaspilsētā Prištinā, Latvijas volejbolisti izmitināti pilsētas nomalē aptuveni 10 kilometru attālumā no spēļu arēnas. Šajā pašā viesnīcā mitinās Šveices izlases volejbolistes, kurām mačs pret mājiniecēm (arī Eiropas sudraba līgas ietvaros) ir uzreiz pēc Latvijas izlases spēles.

Uzreiz pēc ierašanās un pusdienām Latvijas volejbolistiem bija jādodas uz treniņu, ar ko īsti apmierināts nebija treneris Kēls. Parasti pēc ierašanās un ēšanas spēlētājiem tiek dota neliela atelpa, bet šoreiz burtiski 30 minūtes pēc ēšanas volejbolisti jau bija spēļu laukumā.

Pārsteigums Latvijas delegāciju sagaidīja pēc iebraukšanas Prištinā. Komanda tika izsēdināta autobusa pieturvietā pie Jaunatnes un sporta arēnas (turpat atrodas Kosovas neatkarības pasludināšanai veltītais politiskais piemineklis "Newborn", kas šobrīd saistībā ar desmitgadi ieguvis savādāku izskatu "New10rn"), bet uz pašu spēļu zāli nācās iet, lavierējot gluži kā lielveikalā starp dažādiem veikaliem. Stalto volejbolistu došanās lielveikala ejās vietējos izraisīja interesi un čalas.

Pašā spēļu zālē jūtama "padomju elpa", jo ēka celta bijušās Dienvidslāvijas laikā. 1977. gadā būvētajā sporta zālē ir divas arēnas, bet Latvijas izlase spēlēs mazākajā. Lielāko, kuras ietilpība ir 8000 skatītāju vietas, 2000. gadā skāra liels ugunsgrēks un kopš tā laika tā nav izmantojama. Pati spēļu zāle atgādina kādu lielu kinoteātri vai teātra zāli, kas pielāgota sporta sacensībām. Tiesa, volejbolisti apkārtējam "komfortam" daudz uzmanības nepievērsa, jo pats laukums ir ar ļoti labu segumu un arī griesti ir pietiekami augsti, kas volejbolistiem ir svarīgi.

Aizvadījuši vieglu treniņu, kuru vēroja arī prāvs vietējo jauniešu pulks, Latvijas volejbolisti pa lielveikala ejām devās atpakaļ uz transportu. Un šeit komandu gaidīja nākamais pārsteigums – pieturvietā autobusa vietā bija piebraucis mikroautubuss. 20 sportiski, gara auguma cilvēki ar sporta somām ietilpa 20 cilvēkiem paredzētajā transporta līdzeklī, un, izjūtot komandas biedra plecu, Latvijas volejbolisti draudzīgi atgriezās viesnīcā.

Pirmajā mačā Daugavpilī Latvijas volejbolisti spilgti apliecināja favorītu statusu šajā duelī, uzvarot Kosovu trijos setos un pretiniekiem atdodot 34 punktus. Tomēr Latvijas volejbolisti nedomā par aizvadīto spēli un trešdienas spēlē koncentrēsies katrai izspēlei, jo, lai sasniegtu vienu no mērķiem – tikšanu uz Eiropas sudraba līgas "Final Four"- , svarīgs var būt katrs punkts.

Latvijas volejbolisti pēc spēles Prištinā nākamajā dienā 31. maijā ar autobusu dosies uz citas Balkānu valsts Maķedonijas galvaspilsētu Skopji, kas atrodas vien nepilnu 100 kilometru attālumā no Prištinas. Veiksmes gadījumā, Latvijas volejbolisti jau tad varēs sev rezervēt vēl vienu braucienu uz Skopji, kur notiks Eiropas sudraba līgas finālčetrinieka sacensības. Bet neteiksim vēl "hop", pagaidīsim 3. jūniju...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!