Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro finālisti trešdien kļuva Vašingtonas "Capitals", kas Austrumu konferences fināla septītajā spēlē viesos ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pieveica Tampabejas "Lightning".

Visā sērijā "Capitals" uzvarēja ar 4-3 un tagad Stenlija kausa finālā tiksies ar sensāciju autori Lasvegasas "Golden Knights". Finālsērijas pirmās divas spēles 28. un 30. maijā notiks Lasvegasā, bet 2. un 4. jūnijā komandas spēlēs ASV galvaspilsētā Vašingtonā.

"Capitals" ne reizi nav izcīnījuši Stenlija kausu, bet finālā spēlēs tikai otro reizi. Pirms 20 gadiem "Capitals" izšķirošajā sērijā bez ierunām ar 0-4 kapitulēja Detroitas "Red Wings" vienībai.

Jau mača 62. sekundē ar spēcīgu metienu pirmos vārtus guva "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins, bet otrajā periodā Andrē Burakovskis guva savus pirmos divus vārtus šajā Stenlija kausa izcīņā, panākot 3:0. Punktu "Capitals" triumfam pielika Niklass Bekstrēms, ripu raidot tukšos pretinieku vārtos pēdējās trešdaļas 17. minūtē.

Līdz ar to savu pirmo Stenlija kausa finālu beidzot sasniedza krievu zvaigzne Ovečkins, kuram karjerā tieši septembris septītās spēles nav no tām veiksmīgākajām. "Capitals" vienība ar Ovečkinu sastāvā līdz šim bija uzvarējusi trijās no 10 sērijām, aizvadot izšķirošo septīto spēli, bet pats krievu hokejists šajos desmit mačos bija guvis tikai sešus rezultativitātes punktus.

Ovečkins līdz šim bija trešajā vietā savdabīgā NHL rangā – starp tiem spēlētājiem, kas nekad nebija sasnieguši NHL Stenlija kausa finālu. Lai beidzot iekļūtu Stenlija kausa finālā, Ovečkins "Capitals" rindās nospēlējis 1120 mačus.

Tikmēr "Lightning" neizdevās trešo reizi kluba vēsturē sasniegt finālu. 2004. gadā "Lightning" izcīnīja Stenlija kausu, bet 2015. gadā finālā piekāpās Čikāgas "Blackhawks". Tampas komanda sēriju pret "Capitals" noslēdz uz bēdīgas nots, divos mačos negūstot vārtus un paliekot "sausā" 159:33 minūtes. Vēl sāpīgāku šo faktu padara tas, ka "Lightning" ar 296 "goliem" ir sezonas rezultatīvākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!