Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas "Golden Knights" piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā no šīs sezonas Stenlija kausa finālā.

Lasvegasas komanda Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Vinipegas "Jets", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja viens no "Golden Knights" vadošajiem uzbrucējiem Viljams Kārlsons, kurš vairākumā bija precīzs no iemetienu apļa. Otrā perioda vidū komandas apmainījās ar diviem vārtiem - vispirms Patriks Laine ar gandrīz identisku metienu kā Kārslons izlīdzināja rezultātu, bet nepilnu minūti vēlāk Tomāšs Noseks no vārtu priekšas panāca 2:1.

Trešā perioda sestajā minūtē Tailers Maierss iebakstīja ripu mājinieku vārtos un vēlreiz izlīdzināja rezultātu, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Reilijs Smits pretuzbrukumā panāca 3:2, ar šādu rezultātu noslēdzoties arī mačam.

"Koncentrējamies no spēles uz spēli, nedomājot par to, kas būs tālāk. Nākamā spēle būs smaga, tās pēdējās vienmēr ir tās grūtākās," teica Vegasas komandas vārtsargs Marks Anrē Flerī, kurš šī gada Stenlija kausa izcīņā vidēji mačā ielaidis 1,72 vārtus un atvairījis 94,5% metienu.

Zīmīgi, ka pirms sezonas "Golden Knights" izredzes izcīnīt Stenlija kausu tika vērtētas ar 1:500.

Sērijas piektā spēle notiks svētdien Vinipegā.

Tikmēr Austrumu konferences finālā starp Vašingtonas "Capitals" un Pitbsurgas "Penguins" vienībām rezultāts ir 2-2.

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas "Penguins" ar 4-2 uzvarēja Nešvilas "Predators" komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas. Abas pērnā gada finālistes šogad apstājās konferences pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!