Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vinipegas "Jets" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajā finālspēlē savā laukumā ar 4:2 (3:1, 1:1, 0:0) apspēlēja Vegasas "Golden Knights".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Jets" izvirzījusies vadībā ar 1-0. Jau pirmo astoņu minūšu laikā "Jets" izvirzījās vadībā ar 3:0, turklāt otros un trešos vārtus somi Patriks Laine un Joels Armija guva vien ar 46 sekunžu intervālu. "Golden Knights" vienība tikmēr tuvāk par divu vārtu atstatumu pretiniekiem šajā mačā nespēja pietuvoties.

Jau ar saviem 12. vārtiem šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā izcēlās arī "Jets" hokejists Marks Šeifele, kurš ir izslēgšanas turnīra labākais snaiperis. "Mēs paveicām lielisku darbu, lai šo maču uzsāktu labi," izteicās "Jets" kapteinis Bleiks Vīlers, kurš šajā spēlē izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. "Lasvegasā ir lieliska komanda, viņi ir ļoti ātri. Šī būs gara un grūta sērija."

Šīs sērijas otrā spēle pirmdien arī notiks Vinipegā, bet pēc tam komandas dosies uz Lasvegasu. "Golden Knights" komandai šī ir pirmā sezona pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, tai aizvadot lielisku debijas gadu. Savukārt Austrumu konferencē Vašingtonas "Capitals" sērijā ir vadībā ar 1-0 pret Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!