Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālsēriju, kas vienlaicīgi ir arī Stenlija kausa izcīņas pusfināls, ar uzvaru piektdien sāka Vašingtonas "Capitals", kas ar rezultātu 4:2 (2:0, 2:0, 0:2) pārspēja Tampabejas "Lightning", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

"Capitals" pretinieku mājas laukumā septītajā minūtē izvirzījās vadībā, kad precīzi meta Mihals Kempnijs, bet sešas sekundes pirms pirmā perioda beigām Aleksandrs Ovečkins vairākumā dubultoja savas komandas pārsvaru. Otrajā periodā pēc nospēlētām trim minūtēm Džeijs Bīgls panāca rezultātu 3:0, bet vēl četras minūtes precīzi meta vēl viens Vašingtonas spēlētājs Lars Ellers, un viņš arī izmantoja vairākumu

Trešajā periodā "Lightning" sāka mēģinājumu atspēlēties, 44. minūtē vairākumā precīzi metot Stīvenam Stemkosam. Mājiniekiem izdevās atgūt vēl vienus vārtus, kurus iemeta Ondržejs Palats, taču mača rezultāts vairs nemainījās.

"Mums ir jāspēlē sava spēle. Nav svarīgi, kurā kārtā esam. Šodien centīgi spēlēja visi spēlētāji, sākot ar vārtsargu Bredenu Holtbiju un beidzot ar visiem pārējiem," pēc mača citēts Ovečkina teiktais.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālsērijā tiksies Vinipegas "Jets" un Lasvegasas "Golden Knights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!