Foto: AP/Scanpix/LETA

Vinipegas "Jets" vienība ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla izšķirošajā - septītajā - spēlē izbraukumā ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pārspēja regulārā čempionāta uzvarētāju Nešvilas "Predators" un pirmo reizi kopš kluba atjaunošanas iekļuva konferences finālā.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Jets" guva virsroku ar 4-3.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās iemeta Pols Štjastnijs un Marks Šeifele. Vēl pēc pirmā perioda "Jets" atradās minimālā vadībā ar 2:1, tomēr noslēdzošajās pamatlaika 40 minūtēs guva trīs bezatbildes vārtus un nodrošināja iekļūšanu Rietumu konferences finālā.

"Sezonas sākums bija nedaudz grūts, bet tad iegājām ritmā un kopš tā laika spēlējam ar lielu pārliecību," izteicās "Jets" uzbrucējs Bleiks Vīlers, kuram ceturtdienas mačā divas rezultatīvas piespēles. "Šajā sērijā savas labākās spēles aizvadījām pēc grūti pārdzīvojamiem zaudējumiem. Zinājām, ka laba sākuma gadījumā mēs varam šodien izcīnīt uzvaru."

Neveiksmīgu spēli "Predators" vārtos aizvadīja somu vārtsargs Peka Rinne, kurš cīņas sākumā atvairīja tikai piecus no septiņiem metieniem un tika nomainīts jau pēc desmit nospēlētām minūtēm.

Rietumu konferences finālā "Jets" cīnīsies ar lielisku debijas sezonu aizvadošo Vegasas "Golden Knights", bet šīs sērijas uzvarētāja sasniegs Stenlija kausa finālu.

Savukārt Austrumos finālā savā starpā cīnīsies Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals", kas savā sērijā apspēlēja iepriekšējo divu gadu Stenlija kausa ieguvēju Pitsburgas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!