Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Karolīnas "Hurricanes" galveno treneri kļuvis Roderiks Žans Brindamūrs, vēsta klubs.

Pašlaik 47 gadus vecais Brindamūrs "Hurricanes" komandas treneru kolektīvā strādāja kopš 2011.gadā.

Pusi no savām 20 sezonām NHL viņš pavadīja Karolīnas komandas kreklā, 2006.gadā aizvedot "Hurricanes" līdz uzvarai Stenlija kausa izcīņā.

"Rods ir visizcilākais līderis komandā tās pastāvēšanas vēsturē, un viņš ir pelnījis kļūt par tās vadītāju. Runājām ar vairākiem kandidātiem, bet visas sarunas ar komandas personālu un hokejistiem noveda tikai pie vienas personas. Roda svaigās idejas, spēja motivēt un izpratne par to, kā aizvest komandu līdz čempiontitulam, palīdzēs jaunajiem hokejistiem kādu dienu atgriezt Stenlija kausu Ziemeļkarolīnā," klubs citē "Hurricanes" prezidentu Donu Vedelu, kurš pilda arī komandas ģenerālmenedžera pienākumus.

Brindamūrs NHL debitēja 1988.gadā Sentluisas "Blues" kreklā. Pēc trim sezonām viņš pievienojās Filadelfijas "Flyers" komandai, kurā pavadīja septiņas sezonas, bet karjeras pēdējos desmit gadus viņš spēlēja "Hurricanes" vienībā.

Planētas spēcīgākajā līgā Brindamūrs aizvadīja 1484 regulārā čempionāta spēles, kurās guva 452 vārtus un veica 732 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņam 19 spēlēs bija 51 vārti un 60 rezultatīvas piespēles.

Kā vēstīts, pirms trim nedēļām no "Hurricanes" komandas galvenā trenera amata atkāpās Bills Pīterss, kurš turpmāk vadīs Kalgari "Flames"

Pašlaik 53 gadus vecais Pīterss četras sezonas pēc kārtas vadījis "Hurricanes" vienību, tiesa, nespējot to aizvest līdz Stenlija kausa izcīņai. Viņa vadībā komanda izcīnīja 137 uzvaras un cieta 191 zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!