Foto: AP/Scanpix/LETA

Ar graujošu uzvaru šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas otro kārtu iesākuši Nacionālās Hokeja līgas (NHL) debitanti Lasvegasas "Golden Knights", kas ar 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) pārspēja Sanhosē "Sharks".

Daudz pieticīgāku uzvaru otrā Austrumu konferences pusfināla spēlē izcīnīja Pitsburgas "Penguins", kas ar 3:2 (0:1, 0:0, 3:1) pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Uzvaru šīs sērijas pirmajā mačā Lasvegasas komandai kaldināja septiņi dažādi hokejisti, kas pa reizei pārspēja "Sharks" vārtsargus Āronu Dellu un Martinu Džonsu, kurš tika nomainīts ar otru komandas vārtsargu pēc piektās ielaistās ripas. "Golden Knights" labā vārtus guva Kodijs Īkins, Ēriks Hola, Džonatans Maršeso, Alekss Taks, Šī Teodors, Kolins Millers un Džeimss Nīls. Savukārt Markam-Andrē Flerī kārtējā "sausā" spēle – atvairīti visi 33 metieni pa viņa vārtiem.

Pitsburgas "Penguins" un Vašingtonas "Capitals" spēlē līdz pat trešajam periodam divu vārtu pārsvars bija vašingtoniešu pusē un izskatījās, ka viņi šo maču savā laukumā varētu pabeigt ar uzvaru, bet tad nepilnu piecu minūšu laikā "Penguins" visu nokārtoja savā labā.

"Capitals" labā vārtus guva krievu leģionāri – Jevgeņijs Kuzņecovs atklāja rezultātu mača 17. sekundē, bet Aleksandrs Ovečkins divkāršoka pārsvaru trešā perioda 28. sekundē.

Pirmos vārtus "Penguins" guva trešā perioda trešajā minūtē, kad Patriks Hornkvisst nodzēsa nulli uz tablo. Pēc divām minūtēm Sidnijs Krosbijs rezultātu izlīdzināja, bet astotajā minūtē Džeiks Gincels guva uzvaras vārtus. Jāpiebilst, ka Gincels piedalījās visu triju vārtu gūšanā, pirmajos divos kolēģiem asistējot ar rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!