Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nesokas ar atgriešanos pasaules tenisa elitē pēc dopinga diskvalifikācijas krievu zvaigznei Marijai Šarapovai – nupat viņa sasniegusi vienu no savas karjeras antirekordiem, liecina statistika.

Šarapova otrdien nepārvarēja Štutgartes "Premier" turnīra pirmo kārtu, piekāpjoties Francijas tenisistei Karolīnai Garsijai. Tas krievu sportistei bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, un šādu "sasniegumu" Šarapova nebija piedzīvojusi pēdējos 15 gadus.

Pēdējoreiz četrās spēlēs pēc kārtas viņa zaudēja 2003. gadā, būdama 16 gadus veca un savas izcilās karjeras sākumā.

Šogad Šarapova startējusi kopumā četros turnīros, un trijos no tiem zaudējusi jau pirmajā kārtā. Vistālāk viņa tika šāgada "Australian Open", kurā trešajā kārtā piekāpās vācietei Angelikai Kerberei. Turnīrā Dohā pimajā kārtā Šarapova zaudēja rumānietei Monikai Nikulesku, bet Indianvelsā atzina japānietes Naomi Osakas pārākumu.

Jaunākajā WTA rangā Šarapova ieņem 41. vietu un ir tikai piektā labākā Krievijas tenisiste. Vadošā Krievijas tenisiste šobrīd ir Darja Kasatkina (14. vieta rangā), nākamā ir Anastasija Pavļučenkova (27.), tad seko Svetlana Kuzņecova (28.) un Jekaterina Makarova (32.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!