Foto: F64

Ceturtdien Latvijas hokeja izlases rindas papildinās aizsargs Kristofers Bindulis, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Tiesa, vēl nav zināms vai šosezon Ziemeļamerikā spēlējušais aizsargs jau rītdien kopā ar izlasi dosies uz Slovākiju, kur valstsvienībai paredzētas divas pārbaudes spēles.

22 gadus vecais Bindulis šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) Hēršijas "Bears" sastāvā 12 spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6. Savukārt Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) viņš Dienvidkarolīnas "Stingrays" vienībā 34 spēlēs guva četrus vārtus, atdeva11 rezultatīvas piespēles un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Bears" neiekļuva AHL izslēgšanas turnīrā, kamēr "Stingrays" ECHL "play-off" pirmajā kārtā šobrīd ir iedzinējos 0-2 pret latviešu uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvēto Orlando "Solar Bears".

Kā vēstīts, ceturtdien Latvijas izlasei pievienosies arī šosezon AHL spēlējušais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Kopā ar Latvijas hokeja izlasei šobrīd trenējas arī Čehijā spēlējošie Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kuri gan uz Slovākiju nedosies. Tāpat to personisku iemeslu dēļ nedarīs aizsargs Ralfs Freibergs. Ar valstsvienību no otrdienas ir arī aizsargs Kristaps Sotnieks.

Šobrīd cīņu par Vācijas un Šveices čempionu tituliem aizvada Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins, kuri pēc savu "play-off" beigām tiekot gaidīti izlasē.

Pēc šīs nedēļas pārbaudes mačiem 26.-27.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta pašā maija sākumā ar spēli pret Kanādu.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, bet vēlāk sekoja "sausās" neveiksmes 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionāts 4. maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!