Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lasvegasas "Golden Knigts" turpina savu iespaidīgo debijas sezonu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), pārvarot Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu un kļūstot par pirmajiem līgas jaunpienācējiem, kas "play-off" iesākuši bez zaudējumiem.

"Bruņiniekiem" pietika ar četrām spēlēm, lai pirmajā kārtā ar 4-0 sērijā pārspētu Losandželosas "Kings" vienību. Sērijas ceturtajā mačā Marks-Andrē Flerī atkal nostāvēja "sausā" un uzvarai pietika ar vieniem, Braidena Maknaba gūtiem vārtiem spēles 25. minūtē.

Nākamajā kārtā "Golden Knights" pretinieki būs Sanhosē "Sharks" vai Anaheimas "Ducks". Šajā sērijā ar 3-0 vadībā ir "Sharks".

Lasvegasas klubs ir trešais no lielajām Ziemeļamerikas sporta līgām – NHL, NBA un MLB –, kas savā debijas sezonā pārvarējis izslēgšanas spēļu pirmo kārtu. Pirms viņiem tas 1970. gadā izdevās Pitsburgas "Penguins" un 1914. gadā Bostonas "Braves" beisbola klubam.

Trešo uzvaru pirmās kārtas sērijā otrdien izcīnīja Vinipegas "Jets", kas "sausā" apspēlēja Minesotas "Wild" – 2:0 (1:0, 0:0, 1:0). Par šīs spēles pirmo zvaigzni likumsakarīgi tika izvēlēts "Jets" vārtsargs Konors Helebuiks, kurš atvairīja visus 30 metienus pa saviem vārtiem un aizvadīja pirmo "sauso" spēli Stenlija kausa izcīņā.

Abus vārtus "Jets" labā guva Marks Šeifele, izceļoties pirmā un trešā perioda pēdējā minūtē.

Pirmo uzvaru savā "play off" sērijā otrdien guva Vašingtonas "Capitals", kas ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Kolambusas "Blue Jackets". Uzvarētāja noskaidrošanaiarī šajā mačā, tāpat kā iepriekšējāos divos, bija nepieciešams pagarinājums, un uzvaras vārtus "Capitals" labā otrā pagarinajuma devītajā minūtē guva Larss Ellers.

"Capitals" krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins šai spēlē izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, asistējot Tomam Vilsonam un Džonam Karlsonam pirmo un otro vārtu guvumā. Kolambusas kluba labā vārtus guva Pjērs-Luks Dubuā un Artēmijs Panarins, kurš trešā perioda sākumā izlīdzināja rezultātu un ieveda spēli pagarinājumā.

Šajā sērijā pēc trim mačiem joprojām ar 2-1 vadībā ir "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!