Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien nepabeidza Tunisijā notiekošā Tunisas "Challenger" sērijas turnīra kvalifikācijas izšķirošo - trešo - kārtu, izstājoties no sacensībām.

Kvalifikācijā ar pirmo numuru izliktais Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 193.vietu, atlases sacensību trešajā kārtā ar 4-6, 1-1 atradās iedzinējos pret ungāru Šomboru Pirosu, otrajā setā nolemdams atteikties no turpmākas cīņas turpināšanas. Jau mača laikā Gulbim bija veselības problēmas, kā rezultātā tika izsaukts arī fizioterapeits. Tenisista pirmdienas pretinieks Piross pasaules rangā pašlaik atrodas 471.vietā.

Latvietis šo turnīru noslēdzis bez iegūtiem ATP ranga punktiem.

Sestdien pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja bulgāru Dimitaru Kuzmanovu, kurš rangā tobrīd bija atrodams 302.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-2 pieveica 506.raketi Greguāru Žaku no Francijas.

Latvijas tenisists šosezon "Challenger" turnīros nav ticis tālāk par otro kārtu. Savukārt ATP pamatturnīros viņš nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 20 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!