Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Teicamus mačus Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā piektdien aizvadīja Latvijas hokejisti, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam savu komandu uzvarās tiekot atzītiem par spēles otrajām zvaigznēm.

Bļugers piektdien guva vārtus, kamēr viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Springfīldas "Thunderbirds".

Bļugers ar vārtu guvumu atzīmējās otrā perioda piektajā minūtē, kad panāca 2:0. Viņš šajā mačā sešas reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1, tiekot atzīts par spēles otro spožāko zvaigzni.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 69 spēlēs guvis 21 vārtus, veicis 14 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +17. Bļugers savā komandā ir otrs labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Citā mačā labi nospēlēja vārtsargs Kivlenieks, kurš palīdzēja Klīvlendas "Monsters" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēt Manotibas "Moose" vienību.

Kivlenieks šajā duelī atvairīja 25 no 26 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Latviešu vārtsargs savā debijas sezonā AHL 42 mačos vidēji ielaidis 3,16 ripas un atvairījis 89,2% metienu.

Tikmēr vārtsargs Kristers Gudļevskis palika uz rezervistu soliņa, viņa pārstāvētajai Bridžportas "Sound Tigers" vienībai viesos ar 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) piekāpjoties Leihaiveli "Phantoms" hokejistiem.

Gudļevsksa konkurents par vietu vārtos Kristofers Gibsons atvairīja 28 no 32 metieniem, bet pēdējo ripu mājinieki ieraidīja tukšos vārtos.

Gudļevskis šajā sezonā 36 spēlēs vidēji ielaidis 2,85 ripas un atvairījis 89,6% metienu.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ viņš pievienosies Latvijas izlases treniņnometnei un uzsāks gatavošanos šī gada pasaules čempionātam, kas maijā norisināsies Dānijā.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 96 punktiem 74 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā un jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "Sound Tigers" ar 80 punktiem ir piektā, uz vietu "play-off" vairs nepretendējot. Savukārt pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 67 punktiem 74 cīņās ieņem aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears".

Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 60 punktiem 75 cīņās ieņem pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 74 punktiem 67 mačos ir piektā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām un turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!