Foto: PantherMedia/Scanpix
20. un 21. aprīlī Rīgā risināsies viens 10. Starptautiskais Baltijas Sporta medicīnas kongress, kas pulcēs lektorus un sporta speciālistus no visas pasaules.

Kongress apvienos pasaulē labākos sporta medicīnas ekspertus un ārstus, lai aplūkotu aktuālos pētījumus un atklājumus sporta medicīnā, apmainītos ar praktisku pieredzi, kā arī popularizētu starpdisciplināru pieeju sporta medicīnas attīstībai.

Sporta medicīna Latvijā strauji attīstās, veicinot sadarbību un izglītību dažādu speciālistu vidū, kas veicinās gan iedzīvotāju, gan profesionālo sportistu labāku fiziskās veselības uzraudzību, un būtiskos fizisko aktivitāšu nozīmi.

Kongresā lasīt jaunāko, zinātniski pierādīto informāciju sporta medicīnas nozarē ir aicināti Starptautiskās Sporta medicīnas federācijas prezidents Fabio Pigoci (Itālija), Eiropas Sporta medicīnas asociācijas eksprezidents Andre Debrujns (Beļģija) un vairāki nozīmīgi ārvalstu sporta medicīnas, kardioloģijas, rehabilitācijas nozaru eksperti un pētnieki.

Kongresā piedalīsies arī virkne Latvijas speciālistu, piemēram, Latvijas Sporta medicīnas asociācijas prezidente, sporta ārste Sandra Rozenštoka, Latvijas Kardiologu biedrības prezidents Andrejs Ērglis, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, Latvijas Traumatologu ortopēdu asociācijas prezidents Aigars Vugulis, Latvijas Ārstu rehabilitologu asociācijas prezidente Anda Nulle, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas vadītāja Lolita Neimane, Latvijas Farmakologu biedrības prezidente Baiba Jansone, Latvijas Fizioterapeitu asociācijas prezidente Līga Līdumniece, Latvijas Radiologu asociācijas prezidente Maija Radziņa un daudzi citi medicīnas nozares pētnieki un speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!