Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempione Pitsburgas "Penguins" sestdien nodrošināja vietu šī gada Stenlija kausa izcīņā un par prestižo trofeju cīnīsies 12. sezonu pēc kārtas.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:2, 0:0, 2:0) pārspēja Monreālas "Canadiens".

"Ja netiec izslēgšanas turnīrā, tad nevari cīnīties par Stenlija kausu. Līdz ar to iekļūšana "play-off" ir pats pirmais solis, kas jāveic. Tagad ar katru maču jāuzlabo savs sniegumus. Cerams, ka Stenlija kausa izcīņa mums sniegs gandarījumu," atzīmēja Patriks Hērnkvists, kurš šajā mačā guva savus 200. vārtus NHL karjerā.

Tikmēr uzvaru Klusā okeāna divīzijā nodrošinājusi NHL debitante Vegasas "Golden Knights", kas sestdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Sanhosē "Sharks".

Uzvaras vārtus mājiniekiem guva zviedru uzbrucējs Viljams Kārlsons, kurš trešā perioda devītajā minūtē mazākumā izslidoja viens pret "Sharks" vārtsargu un ar meistarīgu metienu raidīja ripu pretinieku cietoksnī.

Savukārt Atlantijas divīzijas līderpozīciju atguvusi Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar rezultātu 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja Floridas "Panthers", divus vārtus gūstot Džeikam Debraskam.

Tikmēr pa trim rezultatīvām piespēlēm savā kontā ierakstīja Dilans Stroms un Makss Domi, kuri palīdzēja vienai no līgas vājākajām komandām Arizonas "Coyotes" savā laukumā ar 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) pārspēt Sentluisas "Blues". Anti Rānta "Coyotes" vārtos atvairīja visas 34 pretinieku mestās ripas.

Tāpat "sauso" uzvaru svinēja Detroitas "Red Wings", kas savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Otavas "Senators". Detroitas komandas vārtsargs Džimijs Hovards neitralizēja 31 pretinieku metienu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams Bufalo "Sabres" pieveikt līgas līdervienību Nešvilas "Predators", kuras rindās planētā spēcīgākajā čempionātā debitēja 18 gadus vecais soms Ēli Tolvanens.

"Sabres" viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 7:4 (1:2, 5:2, 1:0).

"Sabres" rindās ar "hat-trick" izcēlās Sems Reinhārts, divas ripas pretinieku cietoksnī ieraidīja Kails Okposo, bet pa vienam precīzam metienam bija Džeisonam Pominvilam un Raienam O'Reilijam, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr piecos vārtu guvumos asistēja Džeks Aikels, bet ar trim piespēlēm atzīmējās Rasmuss Ristolainens.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ar 109 punktiem 78 mačos ir "Bruins", bet Tampabejas "Lightning" iekrājusi 108 punktus 78 cīņās. Tālāk ar 101 punktu 79 spēlēs ir Toronto "Maple Leafs".

Bufalo "Sabres" ar 62 punktiem 78 spēlēs ieņem pēdējo 16. vietu konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas "Senators". Arī visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 111 punktiem 78 mačos ir "Predators", bet aiz tās ar 107 punktiem 79 spēlēs atrodas Vegasas "Golden Knights", kamēr trešā ar 106 punktiem 78 cīņās ir Vinipegas "Jets", kas sestdien viesos ar 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!