Foto: AFP/Scanpix

Sanhosē "Sharks" nesenais jaunieguvums Evanders Keins piektdien guva četrus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kaldinādams komandas uzvaru 7:4 (1:1, 4:2, 2:1) viesos pār Kalgari "Flames".

Keins šo sezonu iesāka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres" komandā, kuru pārstāvēja arī iepriekšējos divus gadus, bet februāra beigās pievienojās "Sharks" vienībai. Keins "Sharks" rindās astoņās spēlēs guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

"Patīkami, ka izdevās tikt vaļā no šī sloga, jo bija pagājis ilgs laiks kopš iepriekšējo reizi guvu "hat-trick". Tas bija lieliski, turklāt papildu gandarījums par to, ka izcīnījām svarīgu uzvaru," teica Keins.

Citā mačā pa diviem vārtiem iemeta Filips Fošberjs un Koltons Saisons, palīdzēdami Rietumu konferences vadošajai komandai Nešvilas "Predators" viesos ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pārspēt Kolorādo "Avalanche".

Līdz ar uzvaru "Predators" kā pirmā nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr divu Rietumu konferences augšgala komandu duelī Minesotas "Wild" izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) apspēlēja pārsteidzošo līgas debitanti Vegasas "Golden Knights".

Vēl piektdien Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:0, 2:1, 3:2) pārspēja Ņujorkas "Islanders", Otavas "Senators" savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pieveica Dalasas "Stars", kamēr Anaheimas "Ducks" mājās ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Detroitas "Red Wings".

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas vadībā ir Tampabejas "Lightning", kas izcīnījusi 100 punktus 70 mačos. Tai ar 96 punktiem 69 spēlēs seko Bostonas "Bruins", bet trešā ar 91 punktu 71 spēlē ir Toronto "Maple Leafs".

"Sabres" ar 56 punktiem 70 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu konferencē, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Senators" un "Red Wings". Arī visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas noslēdzošajā pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no Rietumu konferences pastarītes Arizonas "Coyotes".

Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 104 punktiem 71 mačā ir Nešvilas "Predators", bet aiz tās ar 95 punktiem 71 spēlē atrodas NHL debitante "Golden Knights", kamēr 94 punktus 71 cīņā iekrājusi Vinipegas "Jets" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!