Foto: F64
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) otrdien paziņoja, ka 2018./2019. gada Pasaules kausa sezona sāksies Latvijā, Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē.

Sigulda uzņems Pasaules kausa posma sacensības skeletonā vīriešiem un sievietēm, sieviešu bobslejā un vīriešu bobsleja divniekiem. Kā zināms, četrinieku sacensības pagaidām Siguldas trasē nevar notikt drošības apsvērumu dēļ, tādējādi Latvijā divas dienas notiks vīriešu divnieku sacensības.

Sigulda līdz šim nekad nav rīkojusi Pasaules kausa posmus skeletonā un bobslejā, bet runas par Latvijas iespējamo iekļaušanos pasaules sacensību kalendārā cirkulēja jau vairākus gadus. 2004. gadā Siguldā notika Pasaules kausa posms skeletonā, un toreiz vīriem savu pirmo uzvaru Pasaules kausa sacensībās svinēja Tomass Dukurs.

Pasaules kausa sacensības Siguldā notiks 3.-6. decembrī. Pēc tam skeletonisti un bobslejisti pārcelsies uz Vāciju, Vinterbergas trasi. Tur notiks divas bobsleja četrinieku sacensības, tādējādi līdzsvarojot sezonas kalendāru divniekiem un četriniekiem. Pārējos sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem būs ierastais sacensību kalendārs – skeletons sievietēm un vīriešiem, sieviešu bobslejs, vīriešu bobslejs divniekiem un četrinieku bobslejs.

2018./2019. gada sezonas kulminācija būs pasaules čempionāts, kas 25. februāri sāksies Kanādā, Vistleras trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!