Bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis otrdien publiskojis savu saraksti ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu, kuru Jučmanis vaino šantāžā un izspiešanā.

"Rīt slēgtajā LBS valdes sēdē man nebūs iespēja atbildēt uz jautājumu, kuru daudzi uzdod: "Kurš melo, Jučmanis vai Šneps?" Secinājumus izdariet paši," ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" saka Jučmanis, pievienojot divas bildes ar telefonā saņemtajām īsziņām.

Komentāros pie sava ieraksta Jučmanis pielicis Šnepa sacīto intervijā televīzijai LNT, kur LBS ģenerālsekretārs Jučmaņa apgalvojumus nosaucis par muļķībām.

Atgādinām, ka Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde jautājumu par pēdējo dienu skandālu plāno skatīt slēgtā sēdē bez viena no iesaistītā cilvēka, bijušā Latvijas izlašu direktora Māra Jučmaņa klātbūtnes. LBS valdes sēde plānota trešdien, 14. martā. Pēc sēdes LBS prezidents Valdis Voins sniegs komentāru par runāto šajā sēdē.

Jučmanis ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS vadību ar tās ģenerālsekretāru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša portālam "Delfi" pastāstīja, ka KNAB savas kompetences ietvaros, izvērtējot informāciju par LBS vadības rīcību saistībā ar prēmiju izmaksu, konstatēja faktus, kuru izvērtēšana ir piekritīga Valsts policijai. KNAB nosūtījis informāciju pēc piekritības izvērtēšanai Valsts policijai.

VP pirmdien portālam "Delfi" skaidroja, ka pagaidām nav saņemti nekādi iesniegumi vai dokumenti saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo nelikumīgo LBS darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!