Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Valde vērsusies Latvijas Slidošanas asociācijā (LSA) aicinot skaidrot masu medijos parādījušos informāciju par šottrekista Roberto Puķīša plāniem sacensībās turpmāk pārstāvēt citu valsti.

LOK Valde norāda, ka tai nav nekādu domstarpību ar nevienu no Latvijas Olimpiskās komandas "Phjončhana 2018" dalībniekiem, vēsta LOK prese dienests.

Saņemot no LSA paskaidrojumu, LOK Valde lems par tālākajiem soļiem attiecībā pret sportistu, kas var ietvert arī Latvijas Olimpiskās vienības, Latvijas Olimpiešu sociālā fonda un Latvijas Slidošanas asociācijas finansējuma apturēšanu.

Jāpiezīmē, ka piektdien, 9.martā un pirmdien, 12. martā LOK telpās notika LSA vadības un Olimpiskā centra "Ventspils" tikšanās, kuru reizē tika pārrunāti šorttreka kā sporta veida attīstības plāni, un šajās tikšanās reizēs netika minēti Roberto Puķīša plāni mainīt pilsonību, nākotnē startējot zem citas valsts karoga.

Ziņojām, ka divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas šorttrekists Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, un vienu no tiem latvietis pieņemšot.

"Pēc smaga lēmuma paziņoju, ka 1000 metru distance bija pēdējā, kurā startēju zem Latvijas karoga. Paldies Latvija par visu. Jauni izaicinājumi," savā "Facebook" profilā pirmdien rakstīja Puķītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!