Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde jautājumu par pēdējo dienu skandālu plāno skatīt slēgtā sēdē bez viena no iesaistītā cilvēka, bijušā Latvijas izlašu direktora Māra Jučmaņa klātbūtnes, informē LBS.

LBS valdes sēde plānota trešdien, 14. martā. Sēde būs slēgta, bet pēc tās LBS prezidents Valdis Voins sniegs komentāru par runāto šajā sēdē.

Kā informē LBS, valdes sēdē aicināti piedalīties visi valdes locekļi - LBS prezidents Voins, Leons Bemhens, Guntis Blumbergs, Edgars Jaunups, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers. Tāpat uz valdes sēdi uzaicināti LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps un finanšu direktors Arvīds Grigaļāvičs. Starp uzaicinātajiem nav Jučmaņa, kurš ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS vadību ar tās ģenerālsekretāru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā.

Šneps apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidrojis, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot. Savukārt LBS prezidents Voins norādījis, ka par Jučmaņa vēršanos KNAB uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem, bet jautājumu par prēmijas izspiešanu viņš nevēlējās komentēt.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša portālam "Delfi" pastāstīja, ka KNAB savas kompetences ietvaros, izvērtējot informāciju par LBS vadības rīcību saistībā ar prēmiju izmaksu, konstatēja faktus, kuru izvērtēšana ir piekritīga Valsts policijai. KNAB nosūtījis informāciju pēc piekritības izvērtēšanai Valsts policijai.

VP pirmdien portālam "Delfi" skaidroja, ka pagaidām nav saņemti nekādi iesniegumi vai dokumenti saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo nelikumīgo LBS darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!