Foto: Publicitātes foto

Latvijas elites kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms nestartēs pirmajā Pasaules kausa izcīņas posmā MTB XCO krosā, un iemesls ir pēdējā mirklī radušās problēmas ar vīzu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau šīs nedēļas nogalē Dienvidāfrikas Republikā notiks pirmais no kopumā septiņiem Pasaules kausa posmiem MTB XCO krosā. Šajās sacensībās plānojis bija startēt arī Mārtiņš Blūms. Diemžēl uz tālo zemi "CST Sandd Americian Eagle" komandas sportists aizdoties nevarēja. Tam par iemeslu pēdējā brīdī pirms izlidošanas radušās problēmas ar vīzu. Process šīs lietas sakārtošanai izrādījies par garu, lai Blūms paspētu nokļūt Dienvidāfrikā pirms sacensībām.

Baltijas valstu pirmais numurs atgriezies Latvijā, kur turpina gatavoties turpmākajām sezonas sacensībām jau Eiropas valstīs.

"CST Sandd Americian Eagle" vienību pārstāvošais Blūms aizvadījis divas daudzdienu MTB XC sacensības, kā arī vienas XCO krosa sacensības Kiprā. Aizvadītajā startā "Cyprus Sunshine cup" XCO krosā, latvietis ieguva sesto vietu, saņemot 18 Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.
Tas UCI pasaules MTB rangā Mārtiņam ļāvis pacelties no 33. uz 31. vietu, kas ir jauns Latvijas sportistu rekords. Gada griezumā Mārtiņš nopelnījis jau 711 punktus. Otrs mūsu pasaules līmeņa elites sportists Arnis Pētersons no "ZZK" komandas, kurš jauno sezonu vēl nav uzsācis, atrodas 88. vietā (337 punkti). Galvgalī izmaiņas nav notikušas. Ranga līderis ļoti pārliecinoši ir šveicietis Nino Šurters.
Nāciju rangā līderes godu saglabā Šveice, kurai seko Francija un Spānija. Latvija rangā apsteigusi Lielbritāniju un pacēlusies uz 21. vietu. Kopumā rangā iekļautas 87 valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!