Foto: Publicitātes foto

Valsts čempioni "Kurbads" ceturtdien nonāca uzvaras attālumā no iekļūšanas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālā, kamēr regulārā čempionāta labākā vienība "Mogo" savā pusfināla sērijā panāca izlīdzinājumu.

"Kurbads" hokejisti pusfināla sērijas ceturtajā mačā savā laukumā ar 5:3 (0:2, 2:0, 3:1) uzvarēja "Liepāja"/"Optibet" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot vadību 3-1. Tikmēr "Mogo" viesos Jelgavā ar 6:4 (1:1, 0:2, 5:1) uzvarēja "Zemgale"/LLU hokejistus, sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Rumbulā notikušajā mačā "Kurbada" rindās ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās aizsargs Aleksandrs Galkins, bet pa reizei precīzi bija pieredzējušie Mārtiņš Cipulis un Jānis Sprukts.

"Kurbads" pēc pirmā perioda zaudēja ar 0:2, liepājnieku labā vārtus gūstot Bruno Zabim un Mārim Miezim, tomēr otrajā periodā Galkins ar diviem gūtiem vārtiem panāca neizšķirtu 2:2. Trešā perioda sākumā Egils Kalns vēlreiz vadībā izvirzīja "Liepāja"/"Optibet" komandu, taču divas minūtes vēlāk Galkins atkal līdzsvaroja rezultātu, bet vēl pēc 36 sekundēm Cipulis panāca 4:3, kā izrādījās vēlāk, gūstot uzvaras vārtus. Punktu cīņai 61 sekundi pirms pamatlaika beigām pielika Sprukts.

Jau vēstīts, ka šajā sērijā pirmie divi mači notika Liepājā, mājiniekiem pirmajā mačā uzvarot ar 5:2, bet otrajā mačā "Kurbadam" revanšējoties ar 5:3. Tikmēr trešdien valsts čempioni savā laukumā guva pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Sērijas piektā spēle notiks svētdien.

Otrajā pusfināla pārī Jelgavā notikušajā cīņā mājinieki "Zemgale/LLU" pēc diviem periodiem bija vadībā ar 3:1, taču pēdējā trešdaļā nepilnu sešu minūšu laikā ielaida piecus vārtus, beigās arī zaudējot visā spēlē.

"Mogo" komandā pa vieniem vārtiem guva Mārtiņš Jakovļevs, Rustams Begovs, Dmitrijs Moņa, Juris Ziemiņš, Elvis Želubovskis un Rūdolfs Prūsis, bet Aleksejs Širokovs atdeva divas rezultatīvas piespēles. "Zemgale/LLU" komandā izcēlās Krišs Grundmanis, Ričards Bernhards, Kristaps Millers un Artūrs Āboliņš.

Pirmajos divos mačos "Zemgale/LLU viesos uzvarēja ar 10:2 un 3:2, otro panākumu gūstot papildlaikā, bet trešdien pirmajā spēlē Jelgavā "Mogo" bija pārāki ar 3:1.

Pusfinālā un finālā sērijas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!