Foto: floorball.lv

"Elvi Florbola līgas" regulārās sezonas uzvarētāja "Lielvārde"/"Fat Pipe" svētdien piedzīvoja zaudējumu arī ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā. Tikmēr otrās uzvaras sērijā guva iepriekšējās sezonas čempione "Betsafe"/"Ulbroka", kā arī "Valmiera" un "Rubene".

Lielvārdnieki ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās regulārajā sezonā vien astoto vietu ieņēmušajai Stalbes "Pārgaujai", sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 0-2.

Kā zināms, pērn "Pārgauja" negaidīti izcīnīja Latvijas čempionāta bronzu, tomēr šosezon izslēgšanas turnīrā iekļuva vien pēc uzvaras pēdējās kārtas mačā.

Svētdien Sandis Mihailovskis un Antons Žuks izvirzīja Lielvārdi vadībā ar 1:0 un 2:1, tomēr spēles turpinājumā "Pārgauja" nodrošināja panākumu.

Uzvarētājiem vārtus iemeta Kristiāns Miezītis, Mārtiņš Rajeckis, Ingus Laiviņš un Edgars Puriņš.

Kā vēstīts, sestdien "Lielvārde"/"Fat Pipe" savā laukumā cieta neveiksmi ar 3:6.

Svētdien notika arī pārējo ceturtdaļfināla sēriju otrās spēles.

Čempione "Betsafe"/"Ulbroka" savā laukumā ar 9:1 (4:0, 2:1, 3:0) sagrāva Talsu NSS/"Krauzers" florbolistus, uzvarētājiem pa diviem vārtiem iemetot Edžum Ceriņam, Kasparam Šķēlam un Kārlim Bulānam.

Abu komandu pirmajā spēlē sestdien čempioni bija labāki ar 8:2, līdz ar to sērijā tagad pārņēma vadību ar 2-0.

Vēl "Valmiera" viesos ar 5:4 (0:3, 2:1, 3:0) pieveica "Ķekavu". Spēles laikā ķekavnieki bija priekšā ar 3:0 un 4:2, tomēr ielaida nākamos trīs vārtus. Uzvaru viesiem divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva Mārtiņš Broks.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Ričards Eglītis, kamēr "Ķekavai" to pašu iespēja Edžus Bunka.

Šo komandu pirmajā mačā "Valmiera" bija labāka ar 9:8, līdz ar to arī sērijā pārņēmusi vadību ar 2-0.

Savukārt "Rubene" svētdien ar 10:5 (3:3, 3:1, 4:1) mājās apspēlēja Cēsu "Lekringu", kaut pēc septiņām minūtēm atradās iedzinējos ar 1:3.

Šeit uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Reinis Mirkšs, kamēr divus vārtus guva Atis Stepāns, bet cēsniekiem divreiz atzīmējās Pēteris Trekše.

Šeit "Rubene" pirmajā spēlē bija labāka ar 7:2, tāpēc arī sērijā ir priekšā ar 2-0.

Šajā sezonā "Elvi Florbola līgas" dalībnieku rindas papildināja "Ogres vilki" un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas "Rīga" un "Rockets", tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti "Betsafe"/"Ulbroka" florbolisti, kuri finālmačā "Arēnā Rīga" ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā "Pārgauja" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!