Foto: F64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, visticamāk, liks punktu karjerai, bet viņa brālis Tomass Dukurs apsver iespēju startēt kādu sezonu. Tomēr olimpiskajās spēlēs Tomass vairs nestartēs.

Ziņots, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Martins Dukurs pēc kļūdaina pēdējā brauciena palika ceturtais, bet Tomass ieņēma piekto vietu.

Martins Dukurs gan pieļauj domu, ka varētu turpināt karjeru, bet to domās vēlāk. Ja izlems tomēr turpināt, tad tikai visu olimpisko ciklu. Savukārt Tomass domājot startēt 1-2 sezonu, bet "olimpiskajam ciklam veselības nepietiks".

"Pilnīgi noteikti šis bija pēdējais olimpiskais brauciens. Vai pavisam pēdējais? To redzēsim. Ceļgalus jau sev jaunus nedabūšu," par veselības aspektu saka 36 gadus vecais Tomass Dukurs. "Varbūt gadu, divus (startēšu), bet četrus – nē. Tas ir no daudz kā atkarīgs. Ja komandā neviens negrib turpināt strādāt, tad viens vari nemaz nesākt, jo nav jēgas. Pasēdēsim visi kopā, izdomāsim."

Tāpat Tomass norādīja, ka skeletonā daudz ko nosaka kamanu tehniskais nodrošinājums. "Tu vari braukt kā gribi, bet, ja citiem slīd ātrāk... Ja tādi ir trīs, tad pjedestāls ir jau aizņemts. Jābūt idejām, motivācijai."

Tikmēr Martins ir pārliecināts, ka šis bija pēdējais sacensību brauciens, tomēr pieļauj nelielu iespēju, ka turpinās sportot.
"Šobrīd saku, ka jā – šis bija pēdējais brauciens. Braukšu mājās, domāsim. Mums ir viena jauna kamana, kuru intereses pēc testēšu, pabraukāšu. Bet par nākotni... Neesmu tik tālu domājis, bet domāju, ka pietiks. Jāsaprot, kāds ir mērķis," saka Martins.

Martins uzskata, ka, ja turpina karjeru, tad jāizvirza olimpisko mērķi un jādomā tikai par to, nevis kādiem vienas sezonas mērķiem. To apliecinājuši briti, kuru pārstāvis Dominiks Parsons ar samērā sliktu braukšanu spēja trases lejasdaļā fantastiski sadeldēt starpību.

"Jāsaprot, ko gribi un ko vari. Man tad būs 37 gadi – sagatavoties jau var, to pierādīja Tomass šeit. Šobrīd saku – ja gribam sasniegt rezultātu, ir jāstrādā citā līmenī," nelielu iespēju turpināt karjeru pieļauj Martins.

Martinam Dukuram šīs bija ceturtās olimpiskās spēles, divās iepriekšējās viņš tika pie sudraba medaļas. Arī Tomasam šīs bija ceturtās olimpiskās spēles, viņa labākais sasniegums ir divreiz izcīnītās ceturtās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!