Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs ir labi sagatavojies olimpiskajām spēlēm, tomēr pēdējos treniņus traucējuši mainīgie laika apstākļi un neizprotamā loģistika.

Tomass Dukurs trešdien pēdējos treniņos bija ceturtais un trešais. Savukārt Martins Dukurs pēc labākā laika sasniegšanas piektajā (dienas pirmajā) treniņa braucienā izlēma nestartēt pēdējā mēģiājumā.

"Nezinu, kurš te ir plānojis, bet mums grafiks ir salikts neloģisks. Tagad būsim mājās tikai ap pulksten 18, paēdīsim, tad vēl slieces jāgatavo. Un rīt jau 10 ir starts. Laika sprauga starp visu ir tik maza, tāpēc Martins izlēma atpūsties un nebrauca pēdējo," lēmumu skaidro Tomass Dukurs, kurš pats izvēlējies startēt. "Dažas virāžas gribēju savādāk, tāpēc gribēju tos braucienus. Varbūt bija loģiskāk izlaist pēdējo. Nav jau tomēr arī viss tik perfekti un braucieni ir svarīgi."

"Trasi esam piebraukuši labi, tikai žēl, ka laika apstākļi ir mainīgi – bija -15 grādi, tagad ir plusi. Rīt atkal sola mīnusus. Tas traucē, bet apstākļi visiem vienādi. Mazi plusi vai mīnusi ir mūsu laika apstākļi, bet rīt palikšot vēsāks," norāda Tomass Dukurs.

Trešdien treniņos atkal nebrauca galvenais favorīts mājinieks Sunbins Juņs, kurš gan divus braucienus veica otrdien. Latvijas skeletona komanda viņa braucienus nofilmēja un analizēja. "Nebija nekas tāds, ko viņš darītu savādāk nekā pārējie. Viņš brauca tuvu tam, kā mēs esam plānojuši. Jā, brauciena laiki viņam ir labi, bet arī Eiropā treniņos viņš ir stipri labs. Katrā gadījumā, nekādi lielie pārsteigumi nebija."

Tomass Dukurs norāda, ka šobrīd jau ir starta gatavība atbildīgajām sacensībām. Sportistam ir skaidrība par kamanu sliecēm, bet pašu kamanu tehnikā nekas vairs netiekot koriģēts un pielabots. "Tā kā šis ir tehnisks sporta veids, daudz kas atkarīgs no tā, kā slīdēs, kāds būs starts. Man startā nav svarīgi tik tur trijniekā, galvenais ir starpība no līderiem."

Tomasam Dukuram šīs būs ceturtās olimpiskās spēles. 2002. gada Soltleiksitijā viņš ieņēma 21. vietu, bet 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos bija ceturtais. Arī Martinam Dukuram šīs būs ceturtās olimpiskās spēles: 2006. gadā Turīnā viņš bija septītais, bet Vankūverā un Sočos palika otrais.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs skeletona pirmie divi braucieni vīriešiem paredzēti 15. februārī pulksten 3:00 un 4:30 pēc Latvijas laika. Savukārt 16. februārī trešais brauciens sāksies 2:30, bet izšķirošais – 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!