Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna apmierināta ar Phjončhanas olimpiskajās spēlēs veiktajiem sešiem oficiālajiem treniņbraucieniem, kuros nav startējusi uz pilnu slodzi un "taustījusi" svarīgākās trases vietas.

Divos treniņos viņa spēja iebraukt labāko astotniekā, bet pārējos treniņos bija ārpus desmitnieka. "Kopā ar neoficiālajiem treniņiem veikti desmit braucieni. Gāja dažādi – kā pa kalniem un lejām. Gan laika apstākļi mainās, gan mainās braucieni. Ja pirmie četri braucieni bija pilnīgi garām, tad nākamajos nācu arvien tuvāk un tuvāk (sasniegtajos laikos). Bet tagad atkal cīnos ar dažām vietām, un kā kurā braucienā sanāk izbraukt," par mainīgām sekmēm treniņos stāsta Priedulēna.

Pēc pirmajiem oficiālajiem treniņiem viņa bijusi apmierināta ar tendenci, tomēr vēlāk atkal negājis tik labi. "Mēģinu pieslīpēt tā, lai pēc iespējas stabilāki braucieni, jo šeit būs jānobrauc četri stabili braucieni. Kā redzējām kamaniņu sacensībās, līdz pat pēdējam braucienam neko nevar zināt."

Nevienu no treniņbraucieniem Priedulēna nav veikusi uz pilnu slodzi, bet trešdien abos braucienos izmēģinājusi ātrāku startu, lai lielākā ātrumā labāk izprastu trases augšdaļas virāžas.

"Svarīgākās vietas trasē? Gan kamanās, gan skeletonā, gan bobslejā – tā ir otrā virāža, slavenā devītā virāža. Ja kļūdās kādā no tām, tad ir grūti pēc tam uz priekšu ko izlabot. Tur parādās kļūdas. Principā, jāizbrauc no pirmās līdz 16. virāžai," piebilst Priedulēna.

Latvijas skeletoniste pēc gūtās ceļgala saišu traumas visu sezonu startē ar speciālu ortozi. Phjončhanā viņa cenšas nedomāt par savainoto ceļgalu un šobrīd tas nekādas problēmas nerada.

2018. gada olimpisko spēļu mājvieta Phjončhana pēc kārtīgā sala pirmajās sacensību dienās trešdien pārsteidza ar siltiem, bet vējainiem laika apstākļiem. Priedulēna atzina, ka šodien trase bijusi "mīkstāka", tomēr tas viņas plānus uz sacensībām saistībā ar tehnikas izvēli nemainīs. Priedulēna ir izvēlējusies, ar kurām sliecēm brauks sacensībās. "Skatoties laika apstākļu tendences, kā arī ņemot vērā, ka sacensības būs vakarā, tad domāju, ka ledus būs ciets."

Skeletonistes savus pirmos divus braucienus veiks 16. februārī pulksten 13:20 un 14:30. Savukārt medaļas tiks sadalītas 17. februārī, kad braucieni sāksies pulksten 13:20 un 14:45.

24 gadus vecajai Priedulēnai šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa ieņēma 14. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!