Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis otrdien kvalificējās Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālam 1000 metru distancē.

Savā priekšskrējienā Roberts Zvejnieks pēc starta iekārtojās ceturtajā vietā, bet tad pakāpās uz trešo. Viņš ar ķīnieti Džinveju Renu sāka cīņu par otro vietu, bet tas viņu izsita no ritma. Latvietis finišēja ceturtajā vietā ar laiku 1:26,408 minūtes. Pēc šī slidojuma tiesneši izvērtēja latvieša un ķīnieša cīņu uz ledus. Tiesneši beigās pieņēma lēmumu sodīt ķīnieti un iecelt Zvejnieku nākamajā kārtā. Šajā skrējienā uzvarēja Sjinke Knegts no Nīderlandes (1:23,823), bet otrais bija Tibo Fokonē no Francijas (1:23,408).

Savukārt pēdējā, astotajā, priekšskrējienā Puķītis arī pēc starta iekārtojās ceturtajā vietā, bet tad viņš piedzīvoju kritienu kopā krievu Pāvelu Sitņikovu un Džonu Robertu Selski no ASV. Slidojums tika apturēts, bet krievs tika diskvalificēts. Pēc šīs epizodes amerikānim mainīja slidas asmeni un laboja ledu, kurā tika izcirsts robs. Tam sekoja atkārtotais starts. Sportisti slidoja cieši kopā, Puķītis ilgstoši turējās otrajā vietā un šo pozīciju nosargāja līdz finišam. Viņa rezultāts bija 1:31,635 minūtes. Slidojumā uzvarēja Šaolins Sandors Lui no Ungārijas (1:31,547).

Ceturtdaļfināls šorttrekā 1000 metru distancē risināsies 17. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!