Foto: F64

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks pēc sava pirmā starta Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bija apmierināts ar kombinācijas sacensībās veikto nobraucienu un cer slalomā kāpt uz augšu kopvērtējumā.

Zvejnieks kombinācijas pirmajā disciplīnā ieņēma 51. vietu, līderim vācietim Tomasam Dresenam zaudējot 3,78 sekundes. Pulksten 8:00 sāksies kombinācijas otrā disciplīna – slaloms.

"Priekš nobrauciena esmu diezgan apmierināts. No rīta trasē mainījās laika apstākļi. Tagad ir uzlikti pie finiša tā saucamie "wind gate" – nelaiž pāri lielajam tramplīnam, bet mazākam, un trase ir nedaudz īsāka," portālam "Delfi" sacīja Zvejnieks. "Līnijas ziņā braucienu veicu, kā gribēju, kā bijām runājuši ar treneri. Priekš manis 3,78 sekundes ir labi, tā kā esmu apmierināts."

Slikto laika apstākļu dēļ divas dienas nenotika kalnu slēpošanas sacensības, bet šodien šī sporta veida sacensības beidzot varēja sākties. Zvejnieks sacīja, ka kalna augšdaļā vēl bijis vējains un brāzmās pat nav bijis iespējams slēpju zābaku ielikt slēpē. Bet starts bijis zemāk un tur nav bijis tik liels vējš.

"Priekš nobrauciena diezgan droši braucu, bet nobraucienu vajag veikt tā, lai brauciena līnija ir uz kritiena robežas. Ņemot vērā manu nelielo pieredzi nobraucienā, nebija mērķis riskēt. Protams, gribējās pēc iespējas labāku rezultātu un varbūt pat iebraukt starp 30 labākajiem. Tā kā varbūt ieņemtās vietas ziņā neesmu apmierināts, bet laika ziņā ir optimāls iznākums," atzīst Latvijas kalnu slēpotājs.

Izmaiņas kalnu slēpošanas kalendārā viesušas korekcijas arī Zvejnieka turpmākajos plānos Phjončhanā. Tā kā nobrauciena un supergiganta sacensības ir pārceltas uz 15. un 16. februāri, sacensības sakrīt ar treniņiem milzu slalomā. "Pieredzes iegūšanai tas jau būtu neatsverami, bet ir grūtāk ar loģistiku. Pēc kombinācijas ciematā ar treneri izrunāsim visu. Jāzina sacensību nākamā programma, jo, iespējams, nobrauciens tāpat kavēsies, tad būs ļoti pilna diena. Pagaidām skatāmies no dienas uz dienu visu situāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!