Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne pirmdien, 12. februārī, Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem augsto astoto vietu un kandidēt uz labāko sešinieku, bet otrajā dienā viņa centīsies uzlabot savu sniegumu trases augšdaļā.

Zirne pārliecinoši bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējām sacensību pirmajā dienā. Pirmajā braucienā viņa bija devītā, bet otrajā – septītā, abus braucienus viltīgajā Phjončhanas trasē veicot bez ievērojamām kļūdām.

"Treniņos bija nianses, kas nesanāca augšdaļā, arī šodien nebija perfekti. Augšdaļā ir ko pielikt un izlabot. Savukārt devītajā virāžā (trases svarīgākā vieta) abos braucienos priekš sevis laikam labāk nevaru vēlēties. Vēl varbūt nedaudz vairāk atbrīvoties," par diviem labiem braucieniem saka Zirne, kura pēc braukšanas kvalitātes pirmajā vietā liek otro mēģinājumu, bet pirmo – otrajā vietā.

Zirne atzīst, ka Phjončhanā valdošais aukstums ir nepatīkams, bet tas neietekmē braukšanu. "Pagājušā gada februārī Pasaules kausā bija tādi paši apstākļi un devītā virāža bija vēl grūtāka. Biju tam gatavojusies un gaidīju, ka būs auksts, bet ledus būs ciets. Zinu, kā būs, un zinu, ko darīt, ja ledus ir ciets. Jābūt pēc iespējas vairāk atbrīvotai. Vairāk jāguļ kamanās, jāspiežas ciešāk kamanai, jo ir tendence visu laiku iet šķērsām. Jābūt maksimāli atbrīvotam," kamaniņu braukšanas nianses olimpiskajā trasē atklāj Zirne.

Sezonas gaitā Zirne neslēpa, ka Phjončhanā varētu pretendēt uz vietu labāko sešiniekā, kas būtu augsts sasniegums. Tomēr šobrīd sportiste par to vairs nedomā, jo vēlas veikt vēl divus labus braucienus. "Ja izdosies labi braucieni, tad rezultāts neizpaliks. Kāds tas būs, to redzēsim. Jāizlabo nianses augšdaļā, vēl vairāk brīvāk jābrauc. Riskēt? Galvenais braukt ar pārliecību un vēsu prātu."

Kamaniņu braucējs trešo un ceturto mēģinājumu olimpiskajā trasē Phjončhanā sāks otrdien, pulksten 12:30 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!