Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirms šīs nedēļas nogalē paredzētajām Federāciju kausa cīņām WTA pasaules rangā saglabā savas pozīcijas, kas viņām ir karjeras rekords.

Ostapenko, kas pagājušajā Sanktpēterburgas turnīrā ar vienu uzvaru tika līdz ceturtdaļfinālam, pasaules rangā saglabājusi sesto vietu. Savukārt Sevastova, kura pagājušajā nedēļā turnīros nepiedalījās, ieņem 15. vietu.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 274. vietu, Daniela Vismane atrodas 871. vietā, Alise Čerņecka – 1059. vietā, bet Irina Lapustina - 1090. vietā.

WTA ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Karolīna Vozņacki, kura par pasaules spēcīgāko tenisisti kļuva pēc "Australian Open", viņai seko Simona Halepa, Elina Svitoļina, Harvine Mugurusa un Karolīna Plīškova.

Savukārt ATP vīriešu tenisa rangā labākais no Latvijas sportistiem Ernests Gulbis ieņem 199. vietu. Mārtiņš Podžus ieņem 576. vietu, Miķelis Lībietis – 1137. vietu, Artūrs Lazdiņš – dalītu 1380. vietu, Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš – dalītu 1592. vietu, bet Mārtiņš Rocēns – dalītu 1825. vietu.

Tāpat kā WTA pasaules rangā, arī vīru tenisā labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules pirmās raketes godā joprojām ir Rafaels Nadals, bet labāko sešiniekā vēl ir Rodžers Federers, Marins Čiličs, Grigors Dimitrovs, Aleksandrs Zverevs un Dominiks Tīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!