Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs būs rekordliels dalībnieku skaits sacensību vēsturē, paziņojuši rīkotāji.

Šonedēļ noslēdzās dalībnieku reģistrācija 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm. par 102 medaļu komplektiem septiņu sporta veidu 15 disciplīnās 16 dienu garumā cīnīsies 2925 sportisti no 92 pasaules valstīm. Tas ir jauns gan dalībnieku, gan dalībvalstu rekords ziemas olimpisko spēļu vēsturē.

Lielākā būs ASV delegācija ar 242 sportistiem, bet Kanādai būs 226 sportisti. Mājiniece Koreja sacensībās startēs ar rekordlielu 144 sportistu delegāciju, turklāt mājinieki būs pārstāvēti visās disciplīnās. Savukārt ar neitrālām formām Korejā startēs 169 sportisti zem nosaukum "Olimpiskie atlēti no Krievijas" (OAR).

Neilgi pirms olimpisko spēļu sākuma panākta vienošanās par Korejas kaimiņu Ziemeļkorejas sportistu dalību. Lai gan starp abām valstīm joprojām ir saspīlētas attiecības, paredzams, ka atklāšanas ceremonijā valstis soļos kopā vienā delegācijā. Ziemeļkoreja uz Phjončhanu ved 22 sportistus, kuri kopā ar Koreju un individuāli startēs piecās disciplīnās.

Kā ziņots, Latvija olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta ar 34 sportistiem un vienu rezervistu deviņās disciplīnās.

Pirmo reizi ziemas olimpisko spēļu vēsturē šogad startēs Ekvadora (distanču slēpošana), Eritreja (kalnu slēpošana), Kosova (kalnu slēpošana), Malaizija (daiļslidošana), Nigērija (bobslejs un skeletons) un Singapūra (šorttreks).

2018. gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā svinīgi atklās 9. februārī, bet noslēguma ceremonija plānota 25. februārī. Portāls "Delfi" visas sacensību dienas speciālās teksta tiešraidēs informēs par notikumiem Phjončhanas sacensību arēnās, bet par latviešu sportistu startiem no Phjončhanas informēs portāla "Delfi" speciālkorespondents Uldis Strautmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!