Foto: Shutterstock
Jamaikietis Entonijs Vatsons kļūs par pirmo savas valsts pārstāvi, kas piedalījies olimpiskajās skeletona sacensībās, jo pavisam negaidīti saņēmis ielūgumu startēt 2018. gada ziemas spēlēs Phjončhanā.

Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) rangā Vatsons šosezon ierindojās 88. vietā, kas neļauj kvalificēties Olimpiādei, taču pēc tam, kad vairākas valstis no savām kvotām atteicās, jamaikietis pašam negaidīti, gandrīz pēdējā brīdī, iekļuvis olimpiešu pulkā.

"Šis gads emociju ziņā man bijis ar lielām galējībām," vietējam izdevumam "Jamaica Gleaner" izteicies 28 gadus vecais Vatsons. "Izejot no šīs pieredzes, varu teikt tikai vienu, — jebkurā brīdī var notikt jebkas, tā kā vienmēr esat gatavi."


Šosezon Vatsons, kurš pirms tam mēģināja iekļūt ASV izlasē, lielākoties piedalījās Ziemeļamerikas un Interkontinentālā kausa izcīņas sacensībās, labākos rezultātus uzrādot divos pēdējos Ziemeļamerikas kausa posmos Leikplesidā šā gada janvārī, kur izcīnīja astoto vietu.

Jamaikas Bobsleja un skeletona federācijas (JBSF) vadība uzteic sportista "milzīgās ieguldītās pūles un centību".

"Pēdējo sezonu laikā mēs esam pārskatījuši savu skeletona programmu ar mērķi paplašināt mūsu piedalīšanos renes sporta veidos un nodrošināt pieejamākas, zemāku izmaksu iespējas lielākam Jamaikas sportistu skaitam," saka JBSF prezidents Kriss Stouks. "Entonija kvalificēšanās ir viņa milzīgo ieguldīto pūļu un centības rezultāts, mēs viņu apsveicam un ceram uz arvien plašāku Jamaikas sportistu piedalīšanos skeletona sacensībās."

Kā zināms, pirmo reizi olimpiskajām spēlēm kvalificējusies arī Jamaikas sieviešu bobsleja komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!