Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) piekāpās Habarovskas "Amur" spēlētājiem, kas turpina pretendēt uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Rezultātu piektajā minūtē atklāja "Amur" spēlētājs Bogdans Poterhins, tomēr astotajā minūtē Teilors Beks panāca izlīdzinājumu. Vēl pirmajā trešdaļā "Amur" komandai vadību atguva Aleksejs Bivaļcevs, turklāt otrās trešdaļas sākumā viņš atzīmējās vēlreiz.

"Amur" komandai līdz sezonas beigām atlikušas vēl trīs spēles un tā par trim punktiem atpaliek no Austrumu konferences astotajā pozīcijā esošās Omskas "Avangard" vienības, kas aizvadījusi par spēli vairāk. Savukārt četrus punktus priekšā "Amur" ir Novosibirskas "Sibirj" hokejisti.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" komanda zaudēja trešajā mačā pēc kārtas.

Kulda laukumā bija 23 minūtes un 53 sekundes, aizvadot ilgāko spēles laiku mačā, un izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu.

Kulda šosezon 45 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Ceturtdien norisinājās tikai divi mači un otrajā no tiem Minskas "Dinamo" savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pārspēja Bratislavas "Slovan".

Slovākijas klubam šajā mačā tiekot pie punkta, Rīgas "Dinamo" hokejistiem zustu cerības pacelties augstāk par pēdējo vietu Rietumu konferencē. Tiesa, arī tagad izredzes ir stipri teorētiskas, jo, lai tas nepiepildītos, rīdziniekiem sezonas atlikušajās četrās spēlēs ir jāuzvar pamatlaikā, cerot, ka "Slovan" savos pēdējos divos mačos netiks pie punktiem.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā. Otrajā vietā ar 121 punktu seko Maskavas CSKA, bet trešā un ceturtā pozīcijā ar attiecīgi 97 un 96 punktiem ir Helsinku "Jokerit" un Jaroslavļas "Lokomotiv" vienības.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 80 punktiem ieņem astoto pozīciju, tikai par punktu apsteidzot devītajā vietā esošo Čerepovecas "Severstaļ" komandu. Līdz sezonas beigām Maskavas "Dinamo" komandai atlicis aizvadīt tikai vienu spēli, kamēr "Severstaļ" - divas.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 44 punktiem 52 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" komandas atpaliekot 11 punktus un saglabājot vien teorētiskas cerības to apsteigt.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 97 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 87 punktiem ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor" un Magņitogorskas "Metallurg" vienībām.

Vēl "Kuņluņ Red Star" vienība ar 61 punktu ir 12. vietā, bet pēdējā, 14.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada", kuru pārstāv aizsargs Kristaps Sotnieks. Abas Latvijas aizsargu pārstāvētās komandas zaudējušas izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!