Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas jaunā tenisiste Daniela Vismane trešdien sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu junioru sacensībās, kurās izlikta ar 13. numuru.

17 gadus vecā Vismane turnīra trešās kārtas spēlē atspēlējās un ar 3-6, 6-3, 6-2 pieveica krievieti Darju Frajmanu.

Pirmajā setā pēc sākumā zaudēta serves geima Vismane izlīdzināja rezultātu 2-2, bet tad atkal zaudēja divus geimus pēc kārtas. Lai gan vienu geimu Latvijas tenisiste atspēlēja, seta izskaņā atkal divus geimus pēc kārtas uzvarēja Krievijas tenisiste, svinot panākumu pirmajā setā.

Kā pa viļņiem tenisistes spēlēja arī otrajā setā. Latviete izvirzījās vadībā ar 3-0 un 4-1, bet tad zaudēja divus geimus. Vismane gan neļāva pretiniecei "aizķerties" setā, uzvarēja divus nākamos geimus un izlīdzināja rezultātu mačā. Izšķirošā seta sākumā Vismane nonāca iedzinējos ar 0-2, bet tad uzvarēja sešus geimus pēc kārtas un nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā.

Tagad "Australian Open" ceturtdaļfinālā Vismane tiksies ar itālieti Elizabeti Kočareto, kurai 25. janvārī apritēs 17 gadi un kura pasaules rangā atrodas 809. vietā. Vismane pasaules rangā ieņem 876. vietu. Pasaules junioru tenisa rangā Vismane ieņem 29. vietu, bet itāliete ir 37. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!