Foto: AFP/Scanpix/LETA

Planētas otrā rakete dāmu tenisā Karolīna Vozņacki otrdien Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-0, 6-7 (3:7), 6-2 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro.

Vozņacki Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniegusi otro reizi karjerā, jo šajā pašā turnīra fāzē viņa spēlēja arī 2011.gadā. "Grand Slam" turnīra finālos viņas spēlējusi divas reizes - 2009. un 2014.gadā ASV, abos ciešot zaudējumus.

Tikmēr ranga 39.numurs Svaresa-Navarro, kura bija starp neizliktajām tenisistēm, trešo reizi spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, bet tāpat kā iepriekšējās divas reizes, neiekļuva pusfinālā.

Svaresa-Navarro otrajā setā atspēlēja mačbumbu un pēc tam uzvarēja taibreikā, panākot trešo setu. Tajā Vozņacki divas reizes lauza pretinieces servi un uzvarēja ar 6-2, iekļūstot pusfinālā.

Cīņā par finālu Vozņacki pretī stāsies vēl viena neizliktā tenisiste, beļģiete Elise Mertensa, kura savā Austrālijas atklātā čempionāta debijā sasniegusi pusfinālu.

Ceturtdaļfinālā pasaules ranga 37.pozīcijā esošā Mertensa ar 6-4, 6-0 pieveica pasaules ceturto raketi Eļinu Svitoļinu no Ukrainas, kura gan spēlēja ar traumu.

Svitoļina tika uzskatīta par vienu no titula favorītēm, turklāt viņa pretendēja uz izvirzīšanos WTA ranga vadībā, tomēr pēc mača atzina, ka visu turnīra laiku viņai traucējusi gurna trauma.

"Viņa spēlēja labi un es spēlēju tik slikti. Devu viņai visas iespējas spēlēt labi," pauda ukrainiete. Pērn Svitoļina bija rekordiste uzvarētajos WTA turnīros, tomēr tagad atzina, ka šomēnes Brisbenas turnīra laikā guvusi traumu. Viņa tagad trīs reizes "Grand Slam" turnīros tikusi līdz ceturtdaļfinālam, tomēr ne reizi nav spējusi pārvarēt šo sacensību stadiju.

Mertensa "Grand Slam" pamatturnīros spēlē tikai piekto reizi, turklāt Melburnā viņa to dara pirmoreiz, jo pērn pēc triumfa Hobārtas WTA turnīrā nepaspēja ierasties uz kvalifikāciju. Hobārtā viņa triumfēja arī šogad un, ieskaitot sezonas sākumā aizvadīto neoficiālo Hopmena kausa izcīņu, beļģiete uzvarējusi jau 11 mačos pēc kārtas, kuros bijis nepieciešams iziet laukumā.

Kāda Beļģijas dāmu tenisiste turnīrā tik tālu tikusi pirmoreiz kopš 2012.gada, kad sacensībās triumfēja Kima Kleistersa. Zīmīgi, ka Mertensa šobrīd trenējās kādreizējās izcilnieces Kleistersas akadēmijā.

Pēc Svitoļinas izstāšanās uz WTA ranga pirmo vietu pēc turnīra joprojām pretendē pašreizējā līdere Simona Halepa, kā arī Vozņacki un čehiete Karolīna Plīškova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!