Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules dāmu tenisa ranga trešā rakete Garvinje Mugurusa no Spānijas ceturtdien Melburnā cieta negaidītu zaudējumu Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā, kāmēr pārliecinošu panākumu guva ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas.

Mugurusa, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, nepilnas divas stundas ilgā cīņā ar rezultātu 6-7 (1:7), 4-6 atzina ranga 88.pozīcijā esošās Taivānas tenisistes Suvejas Sje pārākumu.

Mugurusa šo spēli iesāka nesekmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 2-5. Pēc tam spāniete pieprasīja medicīnisko pauzi, jo viņa vienai no pēdām bija uzberzusi tulznu. Pēc palīdzības saņemšanas Mugurusa savu sniegumu uzlaboja, tomēr taibreikā krietni labāka bija 32 gadus vecā Taivānas tenisiste.

Savukārt otrajā setā Suveja Sje divas reizes guva punktu pretinieces servē, pēc tam svinot negaidītu panākumu.

"Iespējams, es vairākās epizodēs varēju nospēlēt labāk, tomēr man ir jāatzīst, ka pretiniece bija vairāk pelnījusi uzvaru," pēc cīņas atzina divkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Mugurusa, kura līdz ar šo neveiksmi izstājās no cīņas par pasaules ranga līderes godu.

Spāniete arī atzina, ka viņai bijis grūti spēlēt lielajā karstumā. "Kortā bija ļoti, ļoti karsts, tāpēc tādos apstākļos ir viegli uzberzt tulznas," piebilda Mugurusa.

Ceturtdien Melburnā ir pamatīga svelme, termometra stabiņam sasniedzot gandrīz 40 grādus pēc Celsija.

Suveja Sje nākamajā kārtā tiksies ar pazīstamo Polijas tenisisti Agņešku Radvaņsku, kura turnīrā ir izlikta ar 26.numuru. Otrās kārtas cīņā Radvaņska ar 2-6, 7-5, 6-3 uzvarēja Ļesju Curenko no Ukrainas.

Tāpat ceturtdien turnīrs noslēdzās sacensībās ar devīto numuru izliktajai Lielbritānijas tenisistei Johannai Kontai, kura ar 4-6, 5-7 zaudēja Bernardai Perai no ASV, kura rangā ir atrodama 123.pozīcijā.

Nākamajā kārtā Pera tiksies ar turnīra 20.raketi Barboru Strīcovu no Čehijas, kura ar 6-3, 6-4 pieveica spānieti Laru Arruavarrenu.

Pēc Mugurusas un Kontas izstāšanās, kā arī pēc turnīrā ar 14.numuru izliktās Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas zaudējuma slavenajai krievietei Marijai Šarapovai, dāmu vienspēļu turnīrā vairs palikušas tikai sešas no 15 visaugstāk izliktajām tenisistēm, viņu vidū arī Aļonai Ostapenko, kurai ir septītais numurs.

Savukārt drošu uzvaru svinēja ranga līdere Halepa, kura ar rezultātu 6-2, 6-2 pārspēja Eižēniju Bušāru no Kanādas, kura savulaik bija ranga piektajā pozīcijā, bet tagad ir noslīdējusi uz 112.vietu.

Bušāra šajā mačā tikai reizi guva punktu savā servē, pārējos trīs izcīnot ar breikbumbām, taču Halepas pārsvars neradīja nekādas šaubas, rumānietei svinot uzvaru jau pēc 65 minūtēm. Pēc mača Halepa atzina, ka joprojām jūt sāpes potītē, kuru pamežģīja pirmās kārtas mačā.

Ranga līdere šosezon vēl nav zaudējusi, ceturtdien tiekot pie septītā panākuma pēc kārtas.

Nākamajā kārtā Halepa tiksies ar ranga 74.raketi Lorēnu Deivisu no ASV, kura ceturtdien ar 4-6, 6-0, 6-0 uzvarēja Andrea Petkoviču no Vācijas.

Pārliecinošu uzvaru ceturtdien svinēja arī turnīrā ar sesto numuru izliktā Karolīna Plīškova no Čehijas, kura ar 6-1, 6-1 sagrāva brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju.

Vēl turnīra 17.rakete Medisona Kīza ar 6-1, 6-1 sagrāva Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas, kura ir Sevastovas pāriniece dāmu dubultspēlēs, bet ar astoto numuru izliktā francūziete Karolīna Garsija smagā spēlē ar 6-7 (3:7), 6-2, 8-6 uzvarēja 18 gadus veco Markētu Vondroušovu no Čehijas.

Tikmēr neveiksme piemeklēja turnīra 16.raketi Jeļenu Vesņinu no Krievijas, kura ar 6-7 (4:7), 2-6 kapitulēja japānietei Naomi Osakai.

Jau vēstīts, ka Sevastova ceturtdien mačā pret Šarapovu cieta neveiksmi ar rezultātu 1-6, 6-7 (4:7).

Trešajā kārtā Šarapova tiksies ar 2016.gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Angeliku Kerberi no Vācijas, kura ceturtdien savā 30.dzimšanas dienā ar rezultātu 6-4, 6-1 droši uzvarēja Horvātijas pārstāvi Donu Vekiču.

Kerbere, kura turnīrā izlikta ar 21.numuru, guva vieglu panākumu, pretinieci pārspējot 70 minūšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!