Foto: AP/Scanpix/LETA

Sešas reizes par šī turnīra čempionu kļuvušais serbs Novaks Džokovičs otrdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu, veiksmīgi atgriežoties pēc ilgstošas prombūtnes.

Pirmās kārtas mačā Džokovičs, turnīrā būdams izlikts vien ar 14.numuru, ar 6-1, 6-2, 6-4 nepilnu divu stundu laikā apspēlēja amerikāni Donaldu Jangu, kurš ir planētas 63.rakte.

Bijušajam pasaules pirmajam numuram Džokovičam šis bija pirmais oficiālais mačs pusgada laikā, jo viņš iepriekš cīnījās ar nopietnu elkoņa traumu, kā rezultātā nebija spēlējis kopš Vimbldonas čempionāta. Šī iemesla dēļ serbs ATP rangā noslīdējis uz 14.vietu, kas ir viņa zemākā pozīcija pēdējās desmitgades laikā.

Tiesa, otrdienas mačā serbs izskatījās labā sportiskajā formā, nedodot Jangam lielu cerību uzvarēt.

"Nav labākas vietas, kur sākt sezonu, kā Austrālijā. Man patiešām patīk šeit spēlēt. Oficiālā spēlē nebiju piedalījies ilgu laiku, tomēr centos pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni," norādīja Džokovičs.

Pašlaik 30 gadus vecais Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 12 "Grand Slam" titulus, bet iepriekšējo reizi viņš Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2016.gadā.

Pirmajā mačā pēc savainojuma izārstēšanas uzvarēja arī šveicietis Stans Vavrinka, kurš Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4, 2-6, 7-6 (7:2) apspēlēja lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Vavrinkam šī bija pirmā spēle pēc ceļgala traumas, turklāt arī viņš tāpat kā Džokovičs nebija spēlējis kopš pagājušā gada Vimbldonas čempionāta, pasaules rangā nokrītot līdz devītajai vietai.

Šveices tenisists Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2014.gadā.

Tikmēr 27 gadus vecais Beraņķis pasaules rangā šobrīd atrodas 137.vietā.

Tāpat pārliecinoši Melburnas turnīru otrdien iesāka pieckārtējais čempions Rodžers Federers, kurš ar 6-3, 6-4, 6-3 bija labāks pār Lielbritānijas pārstāvi Aljazu Bedeni. Uzvarai Federeram bija nepieciešams vien nedaudz vairāk par 90 minūtēm.

"Ceru, ka arī šogad ies labi," izteicās pērn turnīrā triumfējušais Federers, kurš kopā 2017.gadā ieguva septiņus titulus. "Neesmu drošs vai spēšu atkārtot 2017.gada panākumus, jo puiši atgriežas no traumām un arī Rafa (Rafaels Nadals) ir labākajā formā. Ceru palikt vesels un dot sev iespēju."

Nākamo kārtu savukārt sasniedzis Vācijas talants Aleksandrs Zverevs, kurš ir pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieks. Viņš ne tajā vieglākajā pirmās kārtas mačā ar 6-1, 7-6 (7:5), 7-5 uzveica planētas 73.raketi Tomasu Fabjano no Itālijas.

Pašlaik 20 gadus vecais Zverevs iepriekšējā sezonā tika pie pieciem ATP tituliem un bija tikai viens no četriem tenisistiem, kam izdevās uzvarēt lielisku gadu aizvadījušo Federeru. Vācijas tenisists līdz šim kādā no "Grand Slam" turnīriem nav ticis tālāk par ceturto kārtu.

Uzvaru sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra pirmajā kārtā izcīnījis arī ar septīto numuru izliktais beļģis Dāvids Gofēns, kurš pirmajā kārtā ar 6-7 (3:7), 6-3, 6-2, 6-4 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Matiasu Bahingeru.

Ar piekto numuru izliktais austrietis Dominiks Tīms otrdien ar 6-4, 6-4, 6-4 bija labāks pār argentīnieti Gido Pelju, divpadsmito numuru saņēmušais Argentīnas veterāns Huans Martins del Potro ar 6-3, 6-4, 6-3 apspēlēja amerikāni Fransisu Tiafo, bet ar trīspadsmito numuru izliktais Sems Kverijs no ASV ar 6-3, 6-4, 6-2 bija labāks pār spāni Felisiano Lopesu.

Savukārt zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvojis pazīstamais kanādiešu tenisists Milošs Raoničs, kurš ar 7-6 (7:5), 5-7, 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās vien pasaules 86.raketei Lukāšam Lacko no Slovākijas.

Šī ir pirmā reize pēdējo septiņu gadu laikā, kad Raoničs piedzīvojis neveiksmi jau kāda "Grand Slam" turnīra pirmajā kārtā. Iepriekšējo reizi viņš tik ātri izstājās 2011.gada Francijas atklātajā čempionātā.

Tiesa, pēdējā laikā Raoniču arī mocījušas veselības likstas, kas pasaules rangā viņam likušas nokrist uz 23.vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!