Foto: Publicitātes foto

Latvijas snovbordistam Tomam Petrusevičam traumas dēļ ir noslēgusies cīņa par tikšanu uz februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija (LSF).

Šonedēļ Petrusevičs nepiedalījās Pasaules kausa posmā ASV, jo sloupstaila treniņos pēc kritiena savainoja ceļgala ārējo saiti. Lai arī sākotnējā informācija liecināja, ka savainojums nav nekas nopietns, viņam cīņa par tikšanu uz Olimpiādi ir noslēgusies.

"Diemžēl Toma Petruseviča cīņa par kvalifikāciju uz Olimpiādi ir beigusies. Toms vēl nevar lēkt vai slaidot, un viņš brauc mājās ārstēties. Tas prasīs kādas 2-3 nedēļas, bet pēc tam viņš turpinās trenēties un startēs Eiropā," teikts LSF paziņojumā.

Olimpisko spēļu kvalifikācija noslēgsies 21. janvārī. Vēl vienas Pasaules kausa sacensības sloupstailā norisināsies nākamajā nedēļā Šveicē.

Pirms gada Petrusevičs un Artūrs Cukunde Pasaules kausa posmā Austrijā sloupstailā iekļuva starp 30 labākajiem, izpildot vienu no individuālajiem atlases kritērijiem startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt novembrī Petrusevičs Pekinā "Big Air" disciplīnā izcīnīja 24. vietu, kas viņu pietuvinājis startam Olimpiādē. Olimpiskajā kvalifikācijā tiek ņemti vērā četri labākie starti no "Big Air" disciplīnas. Līdz šim tie latvietim bija 18., 32., 32., 32 un 24. vieta.

Olimpiskajām spēlēm "Big Air" disciplīnā un sloupstailā kvalificēsies 40 labākie snovbordisti, bet Latvijai viena kvotas vieta dalībai Phjončhanā tā arī nebija garantēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!