Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola pāri Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien Čehijā iekļuva Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas turnīra pusfinālā.

Pirmās to paveica Graudiņa/Kravčenoka, kurām turnīrā ticis 12.numurs. Viņas vispirms izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pārliecinoši ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja ar sesto numuru izliktās Rīku Lehtonenu un Nīnu Ahtiainenu no Somijas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Savukārt pēc tam cīņā par vietu pusfinālā Graudiņa un Kravčenoka ar 2-1 (19:21, 21:10, 15:8) uzvarēja Nīnu Betšartu un Tanju Hiberli no Šveices, kurām turnīrā bija otrais numurs.

Pirmajā setā abi pāri cīnījās līdzvērtīgi, tomēr seta izskaņā Latvijas duets piedzīvoja neveiksmi ar 19:21. Savukārt otrajā setā Graudiņa/Kravčenoka pārliecinoši revanšējās ar 21:10, bet izšķirošajā - trešajā - setā saglabāja iniciatīvu un arī izcīnīja panākumu (15:8).

Pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka sacentīsies ar sacensību astoto numuru Sandru Itlingeri un Kimu Bērensu no Vācijas, kam pirms nedēļas nācās piekāpties Nīderlandē notikušā Pasaules kausa posma pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā.

Jau vēstīts, ka Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupu kārtā pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (21:17, 13:21, 9:15) zaudēja polietēm Kingai Kolosinskai un Katažinai Kocjolekai, kuras izsētas ar piekto numuru, bet otrajā mačā Latvijas duets sīvā trīs setu cīņā ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:11) uzvarēja Nīderlandes pludmales volejbolistes Sani Kaizeri un Madeleinu Mepelinku, kurām bija 13.numurs.

Tikmēr vīru sacensībās vispirms izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar septīto numuru izliktie Pļaviņš un Točs ar rezultātu 2-0 (22:20, 29:27) pārspēja citu Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kuri bija izlikti ar trešo numuru.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš šo turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā.

Vēlāk sestdien ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:16, 23:21) uzvarēja arī sacensību ceturto numuru Održeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Komandas šo maču sāka punkts punktā, tomēr seta viducī latvieši pārņēma iniciatīvu un uzvarēja ar 21:16. Pludmales volejbolisti arī otrajā setā cīnījās ļoti līdzvērtīgi, nevienam no pāriem nespējot iegūt solīdu pārsvaru. Arī seta beigas aizritēja punkts punktā, bet veiksmīgāk atkal nospēlēja Pļaviņš/Točs, kuri no 21:21 panāca 23:21 un izcīnīja uzvaru visā mačā.

Pusfinālā latvieši svētdien tiksies ar sacensību galvenajiem favorītiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas, kurus pirms nedēļas izdevās apspēlēt Pasaules kausa pirmā posma finālā.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš un Točs, apakšgrupu kārtā vispirms ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) piekāpās ar desmito numuru izliktajam Polijas duetam Mariušam Prudelam un Jakubam Šalankevičam. Pļaviņš/Točs cieta pirmo zaudējumu šosezon, jo pagājušajā nedēļā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā Hāgā uzvarēja visos mačos un triumfēja turnīrā.

Savukārt par vietu izslēgšanas turnīrā Latvijas duets sīvā cīņā ar 2-0 (25:23, 23:21) uzvarēja čehus Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku, kuriem turnīrā bija ticis 15.numurs.

Tikmēr Samoilovs/Šmēdiņš turnīra pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 24:22) pārspēja ar 14.numuru izliktos austriešus Tobiasu Vinteru un Juliānu Herlu, bet otrajā mačā ar 0-2 (16:21, 19:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pēc ranga pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās.

Samoilovam/Šmēdiņam bija jau garantēta vieta pamatturnīrā, kamēr Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka sacensības sāka no kvalifikācijas, izcīnīdami divas uzvaras.

Kā vēstīts, šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Turnīrs Pelhržimovā norisinās hallē. Pēc tā daudzi no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem dosies uz treniņnometni Ēģiptē, kamēr Graudiņa atgriezīsies ASV, lai turpinātu studijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!