Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Brāļu divnieks Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja piekto vietu Oberhofas trasē, Vācijā, notiekošajā Pasaules kausa (PK) izcīņas septītajā posmā kamaniņu braukšanā, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika devītie, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 18. pozīciju.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva šīs sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 21,535 sekundēm.

Šici viņiem zaudēja 0,587 sekundes, Gudramovičs un Kalniņš atpalika par 0,918 sekundēm, bet Putins un Marcinkēvičs zaudēja vairāk kā divas sekundes (2,236).

Otro vietu ieguva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri pēc pirmā brauciena bija līderi, taču otrajā braucienā labāki bija Egerts un Benekens, savus tautiešus summā pārspējot tikai par septiņām sekundes tūkstošdaļām. Savukārt bronzas medaļas ieguva austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs, kuri no uzvarētājiem atpalika par 0,498 sekundēm.

Pēc pirmā brauciena Šici arī bija piektie, tobrīd no goda pjedestāla atpaliekot 0,063 sekundes, savukārt otrajā braucienā viņi uzrādīja ceturto labāko laiku, tomēr augstāk netika. Brāļu duets no goda pjedestāla atpalika par 0,089 sekundēm.

Savukārt Gudramovičs un Kalniņš pēc pirmā brauciena ieņēma 12. vietu, bet otrajā uzrādīja sesto labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties trīs pozīcijas augstāk. Tikmēr Putins un Marcinkēvičs pēc 20. vietas pirmajā braucienā, otrajā bija 12. labākais duets, arī nedaudz pakāpjoties augšup.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām pēc septiņos posmos aizvadītām deviņām sacensībām līderi ar 870 punktiem ir Toni Egerts un Saša Benekens, kuri šosezon ir uzvarējuši septiņas reizes. Viņiem ar 652 punktiem seko Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet 546 punkti ir Georgam Fišleram un Peteram Pencam.

Tikmēr Šici ar 434 punktiem saglabā piekto vietu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš iekrājuši 237 punktus, ieņemdami 15.vietu, bet Putinam/Marcinkēvičam ir 172 punkti un 19. pozīcija.

Sestdien Oberhofā plkst. 14 sacensības sāks dāmas, kur dalībnieču vidū būs Elīza Cauce. Sacensības tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport".

Jau vēstīts, ka Šiciem bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet Gudramovičs un Kalniņš piektdien guva otro vietu Nāciju kausā, kur Putins un Marcinkēvičs ieņēma 12. vietu.

Šajā Pasaules kausa etapā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, no šī posma dalībniekiem uz Dienvidkoreju nedosies vienīgi Putins un Marcinkēvičs.

Svētdien šī Pasaules kausa posma ietvaros sacensības aizvadīs kungi un stafetes komandas. Vīriem startēs Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks, bet pieredzējušais Inārs Kivlenieks piektdien Nāciju kausā piedzīvoja kritienu un pamatsacensībām nekvalificējās.

Iepriekšējā posmā, kas pirms nedēļas notika Kēnigszē trasē, Vācijā, Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi. Divniekos labākie no latviešiem bija Šici, kuri ieņēma 12. vietu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš palika pozīciju zemāk. Dāmām labākā ar 16. vietu bija Cauce, bet kungiem visaugstāk tika Kivlenieks, kurš ierindojās 13. pozīcijā.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006. gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010. gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014. gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!