Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Elīzu Cauci, Ināru Kivlenieku, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku svētdien Vācijas trasē Kēnigszē ieņēma sesto vietu Pasaules kausa sestā posma stafetes sacensībās, kas ir sliktākais rezultāts šosezon.

Latvijas kamaniņu sportisti šosezon iepriekšējās trijās aizvadītajās stafetes sacensībās bija piektie, bet šoreiz nācās samierināties ar zemāku pozīciju.

Tikmēr neveiksmi piedzīvoja neapšaubāmie favorīti vācieši, kuri tika diskvalificēti, jo divnieks Tobiass Vendls un Tobiass Artls startā pieskārās vārtiņiem.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Itālijas komanda ar Andreu Feteri, Dominiku Fišnalleru un divnieku Ivanu Nagleru/Fabianu Māleru sastāvā.

Itālijas komanda Kēngiszē trasi veica divās minūtēs un 43,233 sekundēs, otrās vietas ieguvēju ASV apsteidzot par 0,201 sekundi, kamēr trešā bija Austrija, kas atpalika 0,362 sekundes.

Tikmēr Latvija uzvarētājiem zaudēja 0,850 sekundes, bet līdz goda pjedestālam bija gandrīz pussekunde.

Neskatoties uz neveiksmi, iepriekšējo trīs stafešu sacensību uzvarētāja Vācija saglabājusi līderpozīciju kopvērtējumā. Vāciešiem ir 300 punkti, ar 285 punktiem seko Kanāda, 275 punktus izcīnījusi Austrija, 251 punktu iekrājusi ASV, 216 punkti ir Itālijai, bet 215 punkti - sestajā pozīcijā esošajai Latvijai.

Ziņots, ka individuālajās sacensībās latvieši Kēnigszē nespēja tikt desmitniekā. Svētdien vīru vieninieku sacensībās Kivlenieks ierindojās 13.vietā, Artūrs Dārznieks ieņēma 22.pozīciju, bet Kristers Aparjods pēc kritiena otrajā braucienā bija pēdējais 31 kamaniņu braucēja konkurencē.

Savukārt sestdien Andra un Jura Šicu, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāžas palika attiecīgi 12. un 13.vietā, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs samierinājās ar 16.pozīciju.

Tikmēr sacensībās dāmām Elīza Cauce ieņēma 16.vietu, Kendija Aparjode guva 19.vietu, bet Ulla Zirne bija 21.pozīcijā.

Vēstīts, ka Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, bez iepriekš minētajiem vīriem startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezonas pirmā puse nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!