Foto: Viesturs Lācis

Pasaules kausa izcīņas posmā Altenbergas trasē Vācijā labākie no latviešiem bija Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kuri sākotnēji izcīnīja ceturto vietu, bet pēc vācieša Niko Valtera diskvalifikācijas pacēlās uz trešo pozīciju.

Otra labākā Latvijas ekipāža bija Uģis Žaļims un Jānis Jansons, kuri ierindojās 12. vietā, bet Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens palika pēdējā, 21. vietā. Melbārdis šajās sacensībās startēja ar augšstilba savainojumu, kas liedza pacīnīties par augstām vietām.

Ķibermaņa ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja ceturto ātrāko rezultātu, bet otrajā braucienā viņam neizdevās pietuvoties labāko trijniekam, tāpēc nācās samierināties ar ceturto vietu arī divu braucienu summā. Vēlāk pēc sacensībām par materiālu neatbilstību tehniskajiem noteikumiem tika diskvalificēta vācieša Niko Valtera ekipāža, kas Ķibermani pacēla uz trešo vietu.

Žaļims pēc pirmā brauciena bija 11. pozīcijā, bet otrais brauciens bija neveiksmīgāks, un tas atmeta uz dalītu 13. pozīciju, kas pēc Valtera diskvalifikācijas pārvērtās par 12. vietu. Savukārt Melbārdis savainojuma dēļ nevarēja stumt kamanas, tās viens pats iestūma Daumants Dreiškens, kas atņēma cerības uz augstu vietu. Latvieši pie otrā brauciena netika.

Par uzvarētājiem kļuva kanādieša Džastina Kripsa ekipāža, kas abos braucienos sasniedza jaunu starta rekordu. Uz goda pjedestāla kāpa arī vācieši Frančesko Frīdrihs/Martins Grothops.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu sacensību notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!