Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma piektdien guva desmit punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia" no zaudējuma ULEB Eirolīgas 16.kārtas spēlē pret pērnā gada šī turnīra čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

"Baskonia" cieta neveiksmi ar rezultātu 74:79 (22:18, 16:18, 21:27, 15:16).

Vēl tikai trešdien Timma elkoņa traumas dēļ nedevās laukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā pret Madrides "Real", kurā Vitorijas komanda zaudēja ar 69:81, taču piektdien Stambulā viņš nospēlēja 24 minūtes un 37 sekundes.

Latvijas basketbolists šajā mačā trāpīja abus divpunktu metienus un divus no sešiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie septiņiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Līdzīgi kā iepriekšējos mačos, arī šajā "Baskonia" komandas pieteikumā nebija otra latvieša - Rinalda Mālmaņa, kurš sezonas pirmajā pusē bija ieguvis stabilu spēles laiku, taču tagad komandas divpadsmitniekā netiek.

"Baskonia" pēc puslaika bija vadībā ar 38:36, taču trešajā ceturtdaļā iniciatīvu pārņēma "Fenerbahce Doguš", beigās saspringtā galotnē izcīnot uzvaru.

Uzvarētājiem 22 gadus vecais serbu basketbolists Marko Gaduričs guva 18 punktus, bet 16 pievienoja Breds Vanameikers, kamēr zaudētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija gruzīns Tornike Šengelija.

"Baskonia", ņemot vērā arī Spānijas čempionātu, piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas, tostarp otro ULEB Eirolīgā, kamēr "Fenerbahce Doguš" turnīrā pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā Maskavas CSKA kontā ir 12 uzvaras 16 spēlēs, bet tai ar 11 panākumiem seko Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", taču Grieķijas klubs ir aizvadījis 15 spēles.

"Olympiakos" piektdien 16.kārtas spēlē uzņem Daira Bertāna pārstāvēto Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas.

Aiz labāko trijnieka ar desmit panākumiem seko Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris" un Stambulas "Fenerbahce Doguš", kam ir spēle vairāk, bet deviņas uzvaras ir Madrides "Real" rēķinā. Tikmēr astoņus panākumus iekrājušas Maskavas apgabala "Himki" un Telavivas "Maccabi FOX" vienības.

Aiz labāko astotnieka ar septiņām uzvarām 16 spēlēs ir Vitorijas "Baskonia"un Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Pa sešām uzvarām ir Bambergas "Brose", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un Barselonas "Lassa" komandām, par uzvaras tiesu atpaliek "Valencia Basket", bet pa četriem panākumiem guvušas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Stambulas "Anadolu Efes" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!