Foto: Viesturs Lācis

Latvijas vadošais skeletonists Martins Dukurs piekrīt Pasaules kausa ceturtā posma žūrijai, kas lēma atcelt otro braucienu, lai arī viņam tādējādi zuda iespēja pacīnīties par uzvaru sacensībās.

"Es priecātos, ja varētu aizvadīt otro braucienu, jo no Sunbija Juna atpaliku pavisam nedaudz, taču žūrijas lēmums bija pareizs," Dukurs citēts Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) mājas lapā. "Esmu diezgan apmierināts ar sezonas pirmo pusi, neskatoties uz to, ka bija vairāk kāpumu un kritumu nekā sākumā gaidījām. Šosezon, protams, fokusējamies uz Olimpiādi."

Kā ziņojām, pēc pirmā brauciena Vinterbergas trasē korejietis Juns atradās Dukuram priekšā 0,06 sekundes, taču spēcīgā sniegputeņa dēļ žūrija nolēma sacensības neturpināt. Līdz ar to korejiešu skeletonists izcīnīja savu trešo Pasaules kausa uzvaru šosezon, otrais palika Martins Dukurs, bet trešo vietu negaidīti izcīnīja pieredzējušais kanādietis Deivs Griščišins.

"Es patiešām gribēju uzvarēt un gribēju arī otro braucienu, taču sacensības ir sacensības," atzina Juns. "Šī ir mana pirmā uzvara Vinterbergā, tāpēc es esmu ļoti priecīgs, jo parasti te ļoti spēcīgi ir vācieši."

Pasaules kausa kopvērtējumā Juns apsteidz Martinu Dukuru par 64 punktiem, trešais ir Tomass Dukurs, kurš no Juna atpaliek 132 punktus, bet no brāļa – 69.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!