Foto: F64
Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF) ir principiāla nostāja, ka gadījumā, ja Krievijas izlase nestartēs 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, tad turnīrs tiks aizvadīts ar 11 nevis 12 komandu dalību, sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

SOK izpildkomiteja otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia".

Kalvītis nevēlējās komentēt SOK lēmumu. "Man nav detalizētas informācijas, kāpēc tā tika nolemts, taču, ja reiz tika piespriesta diskvalifikācija, tam ir bijuši pietiekami daudz argumentu, lai pieņemtu šādu lēmumu," bilda LHF vadītājs.

Nav izslēgts, ka Krievija varētu boikotēt un aizliegt saviem sportistiem piedalīties Olimpiādē, lai gan šobrīd pastāv uzskats, ka lēmumu varēs pieņemt paši sportisti.

Savukārt IIHF un tās prezidents Renē Fāzels iepriekš vairākkārt pauda viedokli, ka Krievijas sportistiem jāļauj startēt olimpiskajās spēlēs. Tāpat Fāzels arī iepriekš skaidroja, ka nespēlējot Krievijai, viņu vietā neviena cita komanda netiks iekļauta olimpiešu pulkā.

"Ar IIHF par to neesam runājuši, taču, cik es zinu, Starptautiskās federācijas principiāla nostāja ir šādā gadījumā spēlēt ar 11 komandām, jo nebūs laika, lai godīgā ceļā, rīkojot kādu atlases turnīru, noteiktu viņu aizvietotājus," norādīja Kalvītis.

Latvijas hokeja izlase piedalījās iepriekšējās četrās ziemas olimpiskajās spēlēs, taču nākamā gada Olimpiādei Phjončhanā nekvalificējās. Pērn septembrī Rīgā aizvadītajā kvalifikācijas turnīrā Latvija izšķirošajā spēlē zaudēja Vācijai.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrā vīriešiem tiesības piedalīties ir Kanādas, Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, ASV, Slovākijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Dienvidkorejas izlasēm, bet dāmu turnīrā - ASV, Kanādas, Somijas, Krievijas, Zviedrijas, Šveices, Japānas un Dienvidkorejas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!