Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Maskavas CSKA vienībai, piedzīvojot jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

CSKA pēc Džefa Pleta un Sergeja Šumakova metieniem jau 13. minūtē bija vadībā ar 2:0, savukārt otrajā trešdaļā Žilbērs Brulē vienus vārtus atspēlēja. Savukārt noslēdzošā perioda otrajā minūtē Romans Ļubimovs realizēja skaitlisko vairākumu, atjaunojot divu ripu pārsvaru.

Kulda šajā mačā spēlēja 22 minūtes un 14 sekundes, bloķējot trīs metienus un izpildot trīs spēka paņēmienus, pirmajā trešdaļā nopelnot arī divas soda minūtes par ripas izsviešanu ārpus laukuma.

Latvijas izlases aizsargs šosezon 28 spēlēs atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Kuņluņ Red Star" otrdien piedzīvoja būtiskas izmaiņas vadībā, jo par kluba prezidentu tika iecelts latvietis Raitis Pilsētnieks, bet leģendārais kanādietis Maiks Kīnens atbrīvots no vienības ģenerālmenedžera amata, taču viņš turpina pildīt galvenā trenera pienākumus. Pilsētnieks līdzdarbojās komandas veidošanā un šogad līdz šim bija kluba ģenerāldirektors.

Izmaiņas gan neglāba neveiksmju joslā iekļuvušo Pekinas komandu no 16 zaudējuma pēdējos 18 mačos.

Tikmēr citā mačā, kurā tikās divas kopvērtējuma augšgala komandas, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA mājās ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) uzvarēja Omskas "Avangard", izcīnot septīto panākumu pēc kārtas un 13. pēdējos 14 mačos.

Omskas vienība pirmajā trešdaļā atklāja rezultātu pēc Maksima Čudinova metiena, bet turpinājumā SKA divas reizes realizēja vairākumu, līdz otrās trešdaļas noslēgumam panākot 3:1 savā labā. Mājiniekiem precīzi bija Sergejs Plotņikovs, Vladislavs Gavrikovs un Vjačeslavs Voinovs. Cīņas 52. minūtē "Avangard" starpību samazināja līdz minimumam, taču SKA uzvaru nosargāja. Omskas vienībai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Vēl vienā cīņā Austrumu konferences līdere Kazaņas "Ak Bars" mājās ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) zaudēja Ufas "Salavat Julajev", vienīgos vārtus 23. minūtē iemetot Antonam Burdasovam.

"Salavat Julajev" vārtsargs Bens Skrivenss atvairīja 27 pretinieku metienus, trešo reizi sezonā paliekot "sausā".

Kazaņas vienībai pārtrūka trīs uzvaru sērija.

"Sauso" uzvaru izcīnīja arī Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, mājās ar 5:0 (3:0, 2:0, 0:0) uzvarot Astanas "Baris". Uzvarētājiem Daņiils Apaļkovs guva divus vārtus, bet vārtsargs Aleksandrs Sudņicins atvairīja 30 metienus, arī trešo reizi sezonā paliekot nepārspēts.

"Lokomotiv" izcīnīja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Visbeidzot Habarovskas "Amur" viesos pagarinājumā ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:2, 0:1, 1:0) uzvarēja Helsinku "Jokerit", kam pārtrūka četru uzvaru sērija.

"Amur" komandas labā uzvaras ripu 13 sekundes pirms papildlaika beigām iemeta Aleksandrs Frolovs, bet divas reizes pamatlaikā izcēlās Aleksandrs Gorškovs.

Habarovskas komanda bija tuvu uzvarai jau pamatlaikā, taču "Jokerit" neizšķirtu 4:4 panāca vien četras sekundes pirms trešā perioda beigām, izceļoties Anti Pilstrēmam.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 99 punktiem 37 mačos ir SKA, kamēr 78 punkti ir CSKA rēķinā, bet vēl par punktu atpaliek "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 59 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 55 punktiem atrodas septītajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 25 punktiem 36 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Maskavas apgabala "Vitjaz" Rīgas komanda atpaliek 14 punktus, bet no Austrumu konferences vājākās komandas Hantimansijskas "Jugra" - divus punktus.

Austrumu konferencē vienvadībā ar 69 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 64 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" kontā.

Tikmēr Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 43 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 31 punktu ir Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!