Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" hokejisti otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē cīnījās un bija pelnījuši tikt pie vismaz viena punkta, pēc zaudējuma "bullīšos" atzina rīdzinieku galvenā trenera vietas izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Ziņots, ka Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Kaut Rīgas "Dinamo" ir turnīra pastarīte, tā desmit no pēdējām 14 spēlēm guvusi vismaz punktu, šajā laikā pamatlaikā zaudējot vien abām pagājušās sezonas finālistēm Magņitogorskas "Metallurg" un Sanktpēterburgas SKA, kā arī "Traktor" komandai. Tiesa, paši rīdzinieki pamatlaikā šosezon uzvarējuši vien divas reizes.

"Smaga un sīva cīņa, kurā zaudējām labai un interesantai komandai. Tikām pie viena punkta, ar ko esam apmierināti. Komandā ir daudz jauni hokejisti, kuri cīnījās un bija pelnījuši šo punktu," pēc mača teica Ankipāns.

"Dinamo" hokejisti cietuši zaudējumus abu komandu pēdējās astoņās savstarpējās spēlēs, tajā skaitā arī pagājušajā nedēļā notikušajā mačā Rīgā, kurā rīdzinieki piekāpās ar rezultātu 1:3. Pēdējo reizi uzvara pret Čeļabinskas komandu izcīnīta 2014.gada janvārī.

"Ja godīgi, tad tikai vakar pirmo reizi uzzināju, ka "Dinamo" tik daudz zaudējusi "Traktor" komandai. Ja komanda ir stipra, tad viņa arī ir stipra," secināja Ankipāns.

Pamatlaikā "Dinamo" labā vārtus guva Lauris Dārziņš, kurš tikai pirms pusotras nedēļas atgriezās laukumā pēc smagas traumas izdziedēšanas. Dārziņš pēc atgriešanās uz ledus piecās spēlēs guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

"Šodien gribējām reabilitēties par ļoti slikto spēli Rīgā, kur nospēlējām ļoti vāji. Spēle bija nesen, tāpēc zinājām, ko gaidīt. Izmainījām spēles plānu, kas gan sākumā īsti nestrādāja. Pagāja laiciņš, iešūpojāmies un salikām visu pa plauktiem. Protams, iniciatīva piederēja viņiem, bet šodien rādījām labu sniegumu. Brīžiem bijām iespiesti zonā, bet vajadzīgajos momentos mūs pavilka Jānis Kalniņš," klubs citē Dārziņa teikto.

Dārziņš vārtus guva otrajā periodā, kad precīzi meta no distances.

"Iegājām zonā, Miks Indrašis bija aiz vārtiem un atdeva man piespēli. Vārtu priekšā ļoti labi nospēlēja Kristaps Zīle un izdevās rezultātu izlīdzināt," teica Dārziņš.

"Dinamo" pamatlaika un pagarinājuma beigās bija iespējas izraut uzvaru, turklāt papildlaika pēdējās sekundēs pēc pretinieku kļūdas Ņikita Jevpalovs trāpīja pa vārtu pārliktni. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro "bullīšos", kuros neviens no četriem "Dinamo" hokejistiem savus metienus nerealizēja, komandai ciešot zaudējumu.

"Rihards Bukarts izgāja mest pirmais un mēs varējām redzēt, kā šodien uz "bullīšiem" jutīsies vārtsargs. Rihards visu darīja pareizi un gandrīz jau iemeta. Nelikās, ka vārtsargs šodien uzķersies uz māņkustībām. Tāpēc arī gan es, gan Ņikita Jevpalovs izvēlējāmies mest, nevis apspēlēt. Ar nerealizētiem "bullīšiem" uzvarēt nevar," stāstīja Dārziņš.

Tikmēr "Traktor" galvenais treneris Anvars Gatijatuļins bija apmierināts ar uzvaru un to, ka komanda izturējusi rīdzinieku spiedienu.

"Beigās nepietika koncentrācijas, sasteidzām metienus vai meklējām labākas metienu iespējas. Pie tā strādājam, lai nākotnē iztiktu bez kļūdām," teica Gatijatuļins.

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā Rīgas "Dinamo" ceturtdien tiksies ar Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu, ko pārstāv pašlaik traumētais Kristaps Sotnieks.

Rīgas komanda ar 25 punktiem 36 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama 13 punktus. Savukārt visas līgas kopvērtējumā priekšpēdējā vietā esošā Hantimansijskas "Jugra" apsteidz Latvijas vienību par diviem punktiem.

Tikmēr "Traktor" ar 55 punktiem 36 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!