Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis esot gaidījis to, ka Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs tiks diskvalificēts no 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs kļuvis par olimpisko čempionu, bet Tomass Dukurs kļuvis par olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju pēc tam, kad diskvalifikāciju piesprieda Tretjakovam, kurš Sočos esot pārkāpis antidopinga kodeksu, viltojot dopinga proves.

"Mēs to gaidījām. Tie, kas daudz maz seko līdzi sportam, zināja, ka bobslejisti un Martins Dukurs bija olimpiskie čempioni. Tagad tas ir apstiprināts juridiski," Latvijas olimpiskās komandas apģērbu kolekcijas prezentācijā teica Ekmanis. "Taisnība uzvar melus. Šī ir galvenā uzvara."

Tāpat aizdomās par krāpšanos ar dopinga provēm tiek turēts bijušais Krievijas bobslejists Aleksandrs Zubkovs un viņa četrinieku ekipāžas stūmēji, kuri Soču spēlēs apsteidza latvieša Oskara Melbārža ekipāžu. Pēc Ekmaņa teiktā var noprast, ka arī Zubkovs ir tuvu diskvalifikācijai.

"Es zinu, ka Zubkovs izmantoja sāli, lai slēptu dopinga pēdas. Normāls cilvēks nespēj sarūpēt tādu sāls daudzumu. Lasīju, ka provēs esot bijis arī kukainis," pauda Ekmanis.

Savukārt Latvijas Olimpiskā komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis sacīja, ka vienīgais gandarījums ir tas, ka taisnīgums ir uzvarējis.

"Martins par šo tēmu jau vairākas reizes ir izteicies. Viņam nebūs tās emocijas un nebūs tas novērtējums. Šī apziņa, ka taisnīgums ir uzvarējis. To emociju gaismā, kādas bija Sočos, tas neko neatsver," teica Vrubļevskis.

5. decembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja pieņems lēmumu, vai Krievijas sportistus drīkst pielaist 2018. gada olimpiskajām spēlēm, bet Vrubļevskis atzina, ka pagaidām neko nevar prognozēt.

"Ik pa brīdim kāds lēmums tiek pieņemts, un arī šis lēmums par diskvalifikāciju skeletonistiem ir kā ķieģelis, kas veido to kopējo lēmumu. Līdz 5. decembrim vēl daudz laika, un komisiju darbs ir fināla stadijā. Tie lēmumi var būt ļoti neparedzami," sacīja LOK prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!