Foto: F64
Iepriekšējās sezonas "Elvi Florbola līgas" vīru turnīra vicečempione "Lielvārde"/"Fat Pipe" svētdien viesos pēcspēles metienu sērijā ar 9:8 (2:4, 2:2, 4:2, 0:0, 1:0) pārspēja Kocēnu "Rubeni" un atgriezās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Uzvaras "bullīti" Lielvārdes komandas labā guva Latvijas čempionāta visu laiku rezultatīvākais florbolists Atis Blinds.

Tiesa, spēle "Lielvārde"/"Fat Pipe" komandai izvērtās smaga, jo līdz mača vidum "Rubenes" florbolisti bija panākuši rezultātu 6:2. Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām Lielvārdes komanda zaudēja ar 5:7, bet tad Toms Akmeņlauks, Blinds un Sandris Virsnītis 44 sekunžu laikā ieguva vadību viesiem. Savukārt, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 24 sekundes, "Rubenes" florbolists Reinis Mirkšs izrāva neizšķirtu 8:8.

Pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kurā vienīgais ar precīzu metienu atzīmējās Blinds.

Blinds šajā spēlē guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, bet viens precīzs metiens un četras rezultatīvas piespēles Akmeņlaukam.

Kocēnu komandā ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ingars Matisons.

Vēl svētdien "Valmiera" viesos ar 9:5 (2:3, 3:1, 4:1) pārspēja "Ogres Vilkus".

Valmieriešiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Arnijs Kuratņiks, kamēr Ričards Eglītis asistēja četros komandas biedru vārtu guvumos.

Ogrēniešiem divus vārtus iemeta Stefans Roberts Dimza.

Savukārt Cēsu "Lekrings" savā laukumā ar 7:3 (2:1, 2:2, 3:0) pārspēja Talsu NSS/"Krauzers" komandu.

Cēsniekiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Aleksandrs Abramovs, bet viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles Laurim Zaicevam.

Talsu komandā ar diviem vārtiem izcēlās Jānis Ragovskis.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 29 punktiem 11 spēlēs atrodas "Lielvārde"/"FatPipe", bet punktu tai zaudē "Betsafe"/"Ulbroka", kas arī aizvadījusi 11 mačus. Tikmēr pa 21 punktam guvušas "Valmiera" un "Rubene", kuras nospēlējušas attiecīgi desmit un 11 dueļus.

Tālāk ar 20 punktiem seko "Lekrings", bet pa 12 punktiem ir "Bauskai", Igaunijas čempionei Tartu EMU un Talsu NSS/"Krauzers".

Aiz pirmā astotnieka ar 11 punktiem seko "Ķekava", deviņus punktus guvusi iepriekšējās sezonas bronzas medaļas laureāte Stalbes "Pārgauja", astoņi punkti ir Liepājas "Kurši"/"Ekovalis" kontā, bet bez punktiem joprojām ir "Ogres Vilki".

Šajā sezonā "Elvi Florbola līgas" dalībnieku rindas papildinājuši "Ogres Vilki" un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlē galvaspilsētas komandas "Rīga" un "Rockets", tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas turnīrā startē 12 komandas.

Igauņi gan piedalīsies tikai Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti "Betsafe"/"Ulbroka" florbolisti, kuri finālmačā "Arēnā Rīga" ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā "Pārgauja" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!