Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien izcīnīja trešo vietu Nīderlandē notiekošā Pasaules kausa posma 1500 metru distances B divīzijas sacensībās.

B divīzijā ātrākais bija Minsoks Kims no Dienvidkorejas, kurš distanci veica minūtē un 44,97 sekundēs, bet Silovs viņam piekāpās par 1,75 sekundēm. Sasniegtais rezultāts Silovam deva 15 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā un paredzams, ka nākamajā etapā viņš šajā distancē jau varēs sacensties A divīzijā.

Vēlāk sestdien sportisti sacentīsies 1500 metros arī A divīzijas ietvaros, tomēr tās Pasaules kausa ietvaros tiek uzskatītas par divām atsevišķām sacensībām.

Jauno sezonu Silovs sāka jau piektdien, kad uzvarēja masu starta sacensību pusfinālā. Sestdien šeit gaidāmas finālsacensības. Tieši šīs divas ir distances, kurās pēdējos gados Silovs sasniedzis labākos rezultātus. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs masu startā sacentīsies 24 sportisti, bet 1500 metros - 36 slidotāji.

Olimpiskā kvalifikācija norisināsies četros Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī.

Masu starts februārī Phjončhanā piedzīvos debiju olimpisko spēļu programmā.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

Ģimenes apstākļu dēļ viņš iepriekšējā sezonā piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs. Savukārt pasaules čempionātā daudzcīņā Silovs izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!